Gyomorkímélő zöldségleves
Karcsúsít és méregtelenít
A nagy eszem-iszom után engedd megpihenni a gyomrodat. Készítsd el receptünket!

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A 80-as évek profi sminktippjeit követte a lány: meglepődött, mi sült ki belőle »

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karácsonyi eszem-iszom után a szervezet megköveteli a gyomorkímélő zöldséglevest, ami laktat, ugyanakkor méregtelenít is. Ha pedig ez utóbbi folyamat beindul, akkor a fogyással kapcsolatos fogadalmadnak is eleget tehetsz.

Csak aprítsd össze a zöldségeket, főzd meg őket, végül turmixolj, és már tálalhatsz is.

Gyomorkímélő zöldségleves

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 25 dkg krumpli
  • 2 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 fehérrépa
  • 1 zellergumó
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • csipetnyi só

A krumplit és a leveszöldségeket alaposan mosd meg, hámozd meg, majd darabold fel. Tedd fel főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, forrás után pedig szórd bele a sót és a fűszereket. Párold 15-20 percig, majd vedd le a tűzről.

Turmixold össze az egészet, így a leves enyhén krémes állagot kap. Végül tálaláskor hintsd meg az apróra vágott petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük