Tejszínes gombakrémleves petrezselyemmel
Valami könnyed levesre vágysz, ami ráadásul gyorsan elkészíthető, és még laktató is? Próbáld ki receptünket!

Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Nőies kánikulaszettek a munkahelyre: szellősek, mégsem kihívóak »

Új frizurát kapott az ősz hajú nő, alig ismert magára: teljesen megfiatalodott a fodrász keze alatt »

Überszexi melltartók mélyen dekoltált ruhákhoz: nem rontja el a képet a kilógó pánt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zsíros ételek már teljesen eltelítettek? Ha ennél valami könnyedebb fogást, akkor próbálkozz a gombakrémlevessel, ami nagyon tápláló, ugyanakkor nem nehezíti el a gyomrodat.

Ráadásul még melegen is tart a hűvös időben. Receptünk egyszerűen ellenállhatatlan és mesésen finom, ezért ne hagyd ki.

Tejszínes gombakrémleves petrezselyemmel

Hozzávalók:

  • 1,5 l víz
  • 1 kg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • olaj
  • bors

A gombákat pucold meg, néhány fejet tegyél félre, a maradékot szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd finomra, majd kevés olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a gombát, így is pirítsd egy keveset, majd öntsd fel a vízzel. Sózd, borsozd ízlésed szerint, és főzd addig, amíg a gombaszeletek teljesen megpuhulnak.

Turmixold össze a levest, majd keverd hozzá a tejszínt, és újra tedd fel főni. A félretett gombafejeket szeleteld fel, és pirítsd barnás árnyalatúra. Keverd a leveshez, majd adagold ki tányérokba. A leves tetejére szórj petrezselymet, illetve ízlésed szerint pirított zsemlekockákat.

Ezt is szeretjük