Isteni karcsúsító, antioxidáns leves
Igazi tápanyagbomba
A brokkoli az egyik legjobb antioxidáns forrás, így aztán érdemes belőle gyakran fogyasztani.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

Dögösek, nőiesek és most nagyon divatosak: bőrhatású cuccok a szezon kulcsdarabjai »

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A táplálkozástudósok a brokkolit tartják az egyik legtáplálóbb zöldségnek, abban az értelemben, hogy hemzseg az értékes tápanyagoktól és rendkívül magas az antioxidáns tartalma.

Rákmegelőző étrendhez tehát tökéletes, és az sem mellékes, hogy alacsony kalóriatartalma miatt az alakodat sem veszélyezteti.

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg brokkoli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 7 dl vízben feloldott 1 húsleveskocka
  • 2 dl tejszín
  • 1 kiskanál szárított kaporlevél
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

A megmosott brokkolit szedd szét, a hagymát és fokhagymát vágd apró kockákra, és párold meg az olajon.

A brokkoli rózsáit főzd fel a húslevesben, fedd le, és 15 percig főzd kis lángon, amíg a zöldség meg nem puhul. Szűrd le a brokkolit, a levét fogd fel. A lecsepegtetett brokkolikeveréket és a tejszínt mixerrel pépesítsd, és a leszűrt lével felengedve újra öntsd a lábosba. A levest fűszerezd kaporral, sóval és borssal, majd közepes lángon forrald fel. Brokkolirózsával, kaporszállal és főtt répaszelettel díszítheted.

Ezt is szeretjük