Könnyű fehérboros szőlőleves
Tökéletes őszeleji fogás
A hűsítő leveseknek még mindig szezonja van, hiszen továbbra is kellemesen meleg az idő.

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hamarosan beindulnak az őszi borfesztiválok, de a szüretre még jócskán várni kell. A csemegeszőlő azonban már beérett.

Kevés fehérborral igazán finom levest varázsolhatsz belőle, ami behűtve fogyasztandó, csakúgy mint az alapja.

Fehérboros szőlőleves

Hozzávalók:

  • 60+10 dkg fehér szőlő
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dkg liszt
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • darabka fahéj
  • só, cukor

A szőlőt alaposan mosd meg, majd szemezd le, és hagyj meg egy marékkal a tálaláshoz. Öntsd fel egy liter vízzel, add hozzá a bort, a fűszereket, és lassú tűzön addig főzd, míg a szőlő megpuhul. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készíts egyszerű habarást, és öntsd a levesbe folymatos kevergetés mellett.

Forrald még pár prcig, majd passzírozd át, hogy a szőlő magja és héja nem maradjon a levesben. Hűtsd le, és frissen felezett szőlőszemekkel tálald.

Blog.hu ajánló