Könnyű fehérboros szőlőleves
Tökéletes őszeleji fogás
A hűsítő leveseknek még mindig szezonja van, hiszen továbbra is kellemesen meleg az idő.

Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nem olyanok, mint a megszokott instaszelfik: gyönyörű képeket készített magáról a fotósnő »

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hamarosan beindulnak az őszi borfesztiválok, de a szüretre még jócskán várni kell. A csemegeszőlő azonban már beérett.

Kevés fehérborral igazán finom levest varázsolhatsz belőle, ami behűtve fogyasztandó, csakúgy mint az alapja.

Fehérboros szőlőleves

Hozzávalók:

  • 60+10 dkg fehér szőlő
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dkg liszt
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • darabka fahéj
  • só, cukor

A szőlőt alaposan mosd meg, majd szemezd le, és hagyj meg egy marékkal a tálaláshoz. Öntsd fel egy liter vízzel, add hozzá a bort, a fűszereket, és lassú tűzön addig főzd, míg a szőlő megpuhul. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készíts egyszerű habarást, és öntsd a levesbe folymatos kevergetés mellett.

Forrald még pár prcig, majd passzírozd át, hogy a szőlő magja és héja nem maradjon a levesben. Hűtsd le, és frissen felezett szőlőszemekkel tálald.

Ezt is szeretjük