Így készül az expressz gazpacho
Isteni hideg zöldségleves
A jéghideg spanyol zöldségleves tökéletes a nagy melegben, akár ebédre, akár vacsorára.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hideg gazpacho levest nem véletlenül szeretik a spanyolok, hiszen könnyű ebédnek vagy vacsorának tökéletes a kánikulában.

Ráadásul nem szükséges főzni, elég, ha turmixgépben összeállítod. A receptet alakíthatod kedvedre, attól függően, melyik zöldséget szereted jobban.

Expressz gazpacho

Hozzávalók:

  • 6 paradicsom
  • 1 uborka
  • 4 zöldpaprika
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 kanál olívaolaj
  • 1 kanál borecet
  • kevés pirospaprika
  • só, bors, petrezselyem

A zöldségeket vágd apró darabokra, és dobd a turmixgépbe. Add hozzá az olajat, az ecetet és a fűszereket, és turmixold össze. Ha kész, engedd fel annyi vízzel, hogy leves állagú legyen, és keverj rajta még egyet.

Ha elég erős a géped, akkor tehetsz bele egy kevés jégkockát, és akkor már hűtened sem kell. Ellenkező esetben tedd hűtőbe, és várd meg, amíg hideg lesz.

Ezt is szeretjük