Ezek a fűszerek segítenek hosszabban élni – Jó magas az antioxidáns-tartalmuk
A fűszernövények legtöbbje nem csak az ételek ízesítésére jó.
Összesen 259 találat.
A fűszernövények legtöbbje nem csak az ételek ízesítésére jó.
A fekete berkenyét csodabogyónak is hívják. Nem véletlenül.
Az egészséges, vitaminokban gazdag leveles zöldségeket sokkal gyakrabban kellene fogyasztani.
Az áfonya nemcsak egészséges, hanem változatos módokon felhasználható, így könnyedén beilleszthető a mindennapi étrendbe.
A béta-karotin temérdek áldásos hatással bír a szervezetre nézve külsőleg és belsőleg is.
A vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag kerti zsázsa a fogyókúrázóknak is ajánlott.
A zöld teáról eddig is lehetett tudni, hogy egészséges, és az új kutatás csak megerősíteni tudta ezt.
A zellert áldásos hatásai miatt érdemes minél változatosabb módokon beépíteni a mindennapok étrendjébe.
A glutation nevű antioxidánsnak számos pozitív hatását fedezték fel.
Az Alpokban honos növény kitűnő hidratáló, gyulladáscsökkentő és bőrkisimító hatással is bír.
A friss magyar kutatás szerint bizonyos tápanyagok javítják a tüdő működését még krónikus betegség esetén is.
A kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás részét képezik.
Bizonyos gyümölcsök képesek fiatalon tartani a szervezetet, lassítják az öregedést.
Antioxidánsokban, kalciumban, káliumban is gazdagok ezek a növények. Készíts belőlük pestót is!
Erősen javasolt olyan élelmiszerekkel színesíteni az étrendet, amik bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatással bírnak.
Az apró, sötétkék gyümölcs egészségügyi előnyeit felsorolni is nehéz.
A korianderteával garantáltan jól indul a reggel, beindítja a fogyást, és az anyagcserét is serkenti.
Egy vegyületcsoport és a memóriajavulás között fedeztek fel kapcsolatot nemrég kutatók.
Az apró, édes gyümölcs nem csak finom, de rendkívül egészséges is.
A konyhaablakban is szépen fejlődnek, ráadásul nagyon egészségesek.
Segíthetnek az egészséged megőrzésében és abban is, hogy minél jobban érezd magad a bőrödben.
A fekete áfonya számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, érdemes szezonja idején rendszeresen fogyasztani.
Padlizsánból egészséges, könnyű ételek készülhetnek, ami az emésztést és a szívet is védi.
Ezek az egészséges táplálékok belülről táplálják a bőrt, segítenek frissessége és rugalmassága megőrzésében.
Ezért éri meg különböző színű zöldségeket és gyümölcsöket enni mindennap.
A fehér tea a legkevésbé feldolgozott teafajta, ennek köszönhetően bővelkedik az értékes hatóanyagokban.
A Q10 koenzim fontos a szervezet számára, és számos élelmiszerben megtalálható.
A petrezselyemteát áldásos hatásai miatt érdemes gyakran fogyasztani, remek vízhajtó, és a koleszterinszintet is csökkenti.
A tüdő védelméért, a betegségek megelőzéséért az étkezéssel is sokat tehet az ember.
A glutation az egyik legsokoldalúbb, legerősebb antioxidáns, jótékony hatását pedig a bőrön is kifejti.