Csökkentik a gyulladást, védik a tüdőt a károsodástól: 8 étel, amiből gyakrabban kellene enni
A tüdő védelméért, a betegségek megelőzéséért az étkezéssel is sokat tehet az ember.
Összesen 261 találat.
A tüdő védelméért, a betegségek megelőzéséért az étkezéssel is sokat tehet az ember.
A glutation az egyik legsokoldalúbb, legerősebb antioxidáns, jótékony hatását pedig a bőrön is kifejti.
A tudatos, egészséges életmód szerencsére mind a megelőzésben, mind a fennálló betegség tüneti kezelésében hasznos segítséget jelent.
Vannak teák, amelyek kifejezetten ajánlottak az egészség megőrzése érdekében.
A zöldségek a legegészségesebb táplálékok közé tartoznak. Vannak közöttük olyanok is, amelyeknek kifejezetten jót tesz a főzés.
A húsos som erősíti az immunrendszert, védi a sejteket, és nagyon finom csemege.
A fehér tea nemcsak egészséges, hanem bizonyítottan támogatja a fogyókúrát is.
A legenda szerint egy ókori kínai császár véletlenül fedezte fel: tealevelet sodort a forrásban lévő vízbe a szél, és a folyadéknak nem csak a színe, de az illata és a zamata is megváltozott tőle.
A goji bogyó a vizsgálatok szerint javíthatja a közérzetet és a fizikai teljesítőképességet is.
A matcha tea még a hagyományos zöld teánál is egészségesebb, mivel több értékes hatóanyagot tartalmaz.
A kamilla rengeteg jótékony tulajdonsága mellett még az emésztésben és a salaktalanításban is segít.
A diófélék, olajos magvak a kiegyensúlyozott étrendben kulcsfontosságú szereppel bírnak az egészség megőrzésében.
A csírák jótékony egészségügyi hatásait már régóta ismerik, ősszel és télen különösen hasznos lehet otthon is megpróbálkozni az előállításukkal.
A birsalmát a népgyógyászatban már évszázadok óta alkalmazzák, jelenleg is zajlanak klinikai kutatások a gyümölcs jótékony hatásairól.
A rákellenes, betegségmegelőző hatású fűszereket naponta kellene fogyasztani.
A közösségi média tele van különféle ételtrendekkel, ezek közül is az egyik legismertebb az úgynevezett superfood őrület.
Az őszi hónapokban érdemes minél több antioxidánsokban gazdag élelmiszert fogyasztani, hogy az immunrendszer ellenállóbb legyen.
Egy gyümölcs, ami nem csak finom, de a zsírt is lerobbantja rólad.
A kalóriaszegény paradicsomnak nagyon sok fajtája van, és sokféleképpen használható fel.
A görögdinnye számos jótékony hatással van a szervezetre.
Az ehető virágok nagy része egyben gyógynövény is, úgyhogy érdemes lehet beépíteni a napi menübe őket.
A spenót gazdag antioxidáns, szíverősítő hatású tápanyagokban, és sokféleképpen elkészíthető.
A matétea kávé helyett is beválik, hiszen élénkít, és még gyomorégést sem okoz.
A hibiszkusztea nemcsak finom, de kívülről és belülről is megszépíti a bőrt.
Az édesburgonyát sokan valamiféle csodanövénynek tartják, mivel többek közt még az öregedést is lassítja.
A cékla sokkal változatosabban fogyasztható, mintsem hogy savanyúság készüljön belőle.
A sárgarépa nagyon változatosan fogyasztható, nem csak a levesbe érdemes tenni.
Így lehet meghatározni szín alapján, mire jók a gyümölcsök.
Zöldségek közül a mélyzöld, gyümölcsök közül a piros színűek többsége segít az időskori látásromlás elkerülésében.
A szilva Magyarországon szinte bárhol megterem, már régóta előszeretettel fogyasztják nyersen, aszalványként vagy lekvár formájában is.