Csökkentik a gyulladást, védik a tüdőt a károsodástól: 8 étel, amiből gyakrabban kellene enni
A tüdő védelméért, a betegségek megelőzéséért az étkezéssel is sokat tehet az ember.

sult-lilakaposzta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az immunerősítő tápanyagokban és gyulladáscsökkentő hatóanyagokban gazdag étrend támogatja a szervezet védekezőképességét, segít megelőzni a megbetegedést, így járványhelyzet idején különösen fontos benne a tudatosság.

Pandémia idején létfontosságú, ám máskor is rendkívül fontos, hogy a tüdő, a légzőszervrendszer egészségét megőrizze az ember, különösen igaz ez, ha környezeti tényezőknek, füstnek, szmognak kitett területen él, így fokozott esélye van a szervi problémák, gyulladás kialakulásának. Az expozíció miatt egyre gyakoribb kórképnek számít az asztma, a COPD, azaz krónikus obstruktív tüdőbetegség, a tüdőfibrózis vagy a rákos megbetegedések.

Étrend a tüdő egészségéért

Az életmódnak jelentős szerepe van a légzőszervrendszer védelmében, a károsodás csökkentésében, a betegségek megelőzésében. A rendszeres testmozgás mellett az étrendbeli változások is fontosak: a gyulladáscsökkentő tápanyagok a kialakult egészségügyi panaszok esetén is képesek segíteni, és gyorsabb regenerációt biztosítanak.

(Képek: Getty Images.)

Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt

A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt is szeretjük