8 szuperegészséges mag, ami segít a szív- és érrendszer megóvásában: csökkentik a vérnyomást, tele vannak rostokkal

Ezek a magok sokféleképpen járulhatnak hozzá az egészség megőrzéséhez, érdemes beépíteni őket a táplálkozásba.

Szívvédő magok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amilyen kicsik, olyan jótékony hatásúak a magok, amiket változatosan építhetsz be az étkezéseidbe. A szervezet számára rendkívül hasznos tápanyagokat tartalmaznak, így többféleképpen támogathatják az egészségedet.

Jó növényi fehérjeforrások, bővelkednek a rostokban, a vitaminokban és az ásványi anyagokban, antioxidáns hatású vegyületekben és egészséges zsírokban is. A kiegyensúlyozott étrend részeként segíthetnek a szív- és érrendszer védelmében, az emelkedett vércukorszint és a vérnyomás csökkentésében. 

Szívvédő magok

Szórhatod őket salátára, kásákba, hozzákeverheted a joghurtodhoz. A kisétkezésekre zöldségek, gyümölcsök mellé ideális választást jelentenek, viszont érdemes megjegyezni, hogy egyik-másik mag kalóriatartalma meglehetősen magas, így nem árt némi önuralmat gyakorolni a fogyasztásukkor. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük