8 finom reggeli, ami sokáig jóllakottá tesz, és csökkenti a zsigeri zsírt: egészségesek, és feltöltenek energiával

Fehérjében és rostokban gazdag, egészséges reggelik a lendületes napkezdéshez.

Laktató, egészséges reggelik
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a reggeli a közvélekedés szerint a legfontosabb étkezés, gyakran elmarad a nagy rohanásban. Pedig az ébredést követő első táplálkozás kihat a nap hátralevő részére és az egészségre is.

Azok, akik már reggel egészségtudatos döntéseket hoznak, jó eséllyel a további étkezések során, sőt a fizikai aktivitásukra nézve is így tesznek majd. Az energiát adó, hasznos tápanyagokban gazdag reggelik segítenek a vércukorszint stabilizálásában, az optimális testsúly elérésében vagy megőrzésében és a lendületes napkezdésben is.

Fehérjében és rostokban gazdag reggelik

A leggyakoribb reggeli, étkezéssel kapcsolatos hibák, amelyeket az ember elkövet, hogy útközben vásárolt, erőteljesen feldolgozott, kevéssé tápláló finomságokkal csillapítja legalább egy kis időre az éhségérzetét, illetve hogy az otthon sietve, éhgyomorra elfogyasztott kávéval úgy érzi, letudta a problémát. Mindkét szokás negatív hatással van az általános egészségre, rontják a vércukorszint szabályozását, össze-vissza falatozáshoz vezethetnek, amelynek eredménye idővel a mérlegen is meglátszik majd.

A táplálkozásnak fontos szerepe van az ártalmas zsigeri zsír arányának fokozódásában is, a jelenségre a növekvő derékbőség figyelmeztethet. A cukros ételek és italok, amelyek kedvelt választások reggelire, növelik a szervek körül tárolt zsír mennyiségét, ami egyebek mellett a cukorbetegséggel mutat összefüggést. A fehérjében és rostokban gazdag, finomított szénhidrátokban viszont szegény diéta segíthet megszabadulni a viszcerális zsírtól.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük