Aranysárga csirkehúsleves
A nagyi receptje alapján
A hétvégi ebédek egyik kötelező eleme a húsleves, ami akkor jó, ha aranysárga, és sok tészta van benne.

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
A húsleves elkészítésétől sokan tartanak, pedig ennél egyszerűbb étel kevés van. Csupán a habot kell leszűrni, hogy tiszta és sárga legyen a leves.


Az alább felsorolt zöldségeken túl tehetsz bele borsót is a végén. A tésztát mindig külön vízben főzd hozzá.
Csirkehúsleves
Hozzávalók:
- 6-8 csirkeszárny vagy csirkefarhát, és egy kevés csirkeaprólék
- 1 fej vöröshagyma
- fehérrépa
- sárgarépa
- zeller
- karalábé
- vegeta vagy leveskocka
- csipetnyi só
- tárkony
- egész bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Mosd meg a húst, a bőrét nem kell leszedni. Önts tele egy magas lábast vízzel, majd tedd bele a húsokat, a tárkony, a vegetát vagy a leveskockát és a borsot, sózd meg, majd kezdd el forralni. Amíg fő a hús, pucold meg a zöldségeket, majd vágd őket apróbb darabokra.
Ha a leves már forr, és habot vetett, szűrd le kislyukú szűrővel, majd ha már tiszta a leves, tedd bele a zöldségeket, és addig főzd az egészet, amíg a répa és a zeller puha nem lesz.
Még több magyaros fogás
A húsleves igazi hazai étel, de ha más magyar fogásokra is kíváncsi vagy, akkor nézegesd meg képgalériánkat.
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- magyaros
Az eredeti lebbencsleves receptje

- leves
- Recept
Bazsalikomos paradicsomleves

- leves
- zöldborsó