Aranysárga csirkehúsleves

A nagyi receptje alapján

A hétvégi ebédek egyik kötelező eleme a húsleves, ami akkor jó, ha aranysárga, és sok tészta van benne.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A húsleves elkészítésétől sokan tartanak, pedig ennél egyszerűbb étel kevés van. Csupán a habot kell leszűrni, hogy tiszta és sárga legyen a leves.

Az alább felsorolt zöldségeken túl tehetsz bele borsót is a végén. A tésztát mindig külön vízben főzd hozzá.

Csirkehúsleves

Hozzávalók:

  • 6-8 csirkeszárny vagy csirkefarhát, és egy kevés csirkeaprólék
  • 1 fej vöröshagyma
  • fehérrépa
  • sárgarépa
  • zeller
  • karalábé
  • vegeta vagy leveskocka
  • csipetnyi só
  • tárkony
  • egész bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Mosd meg a húst, a bőrét nem kell leszedni. Önts tele egy magas lábast vízzel, majd tedd bele a húsokat, a tárkony, a vegetát vagy a leveskockát és a borsot, sózd meg, majd kezdd el forralni. Amíg fő a hús, pucold meg a zöldségeket, majd vágd őket apróbb darabokra.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ha a leves már forr, és habot vetett, szűrd le kislyukú szűrővel, majd ha már tiszta a leves, tedd bele a zöldségeket, és addig főzd az egészet, amíg a répa és a zeller puha nem lesz.

Még több magyaros fogás

A húsleves igazi hazai étel, de ha más magyar fogásokra is kíváncsi vagy, akkor nézegesd meg képgalériánkat.

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük