Aranysárga csirkehúsleves
A hétvégi ebédek egyik kötelező eleme a húsleves, ami akkor jó, ha aranysárga, és sok tészta van benne.
A húsleves elkészítésétől sokan tartanak, pedig ennél egyszerűbb étel kevés van. Csupán a habot kell leszűrni, hogy tiszta és sárga legyen a leves.
Az alább felsorolt zöldségeken túl tehetsz bele borsót is a végén. A tésztát mindig külön vízben főzd hozzá.
Csirkehúsleves
Hozzávalók:
- 6-8 csirkeszárny vagy csirkefarhát, és egy kevés csirkeaprólék
- 1 fej vöröshagyma
- fehérrépa
- sárgarépa
- zeller
- karalábé
- vegeta vagy leveskocka
- csipetnyi só
- tárkony
- egész bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
Mosd meg a húst, a bőrét nem kell leszedni. Önts tele egy magas lábast vízzel, majd tedd bele a húsokat, a tárkony, a vegetát vagy a leveskockát és a borsot, sózd meg, majd kezdd el forralni. Amíg fő a hús, pucold meg a zöldségeket, majd vágd őket apróbb darabokra.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha a leves már forr, és habot vetett, szűrd le kislyukú szűrővel, majd ha már tiszta a leves, tedd bele a zöldségeket, és addig főzd az egészet, amíg a répa és a zeller puha nem lesz.
Még több magyaros fogás
A húsleves igazi hazai étel, de ha más magyar fogásokra is kíváncsi vagy, akkor nézegesd meg képgalériánkat.
OLVASD EL EZT IS!
- leves
- magyaros
Az eredeti lebbencsleves receptje
- leves
- Recept
Bazsalikomos paradicsomleves
- leves
- zöldborsó