Aranysárga csirkehúsleves
A nagyi receptje alapján
A hétvégi ebédek egyik kötelező eleme a húsleves, ami akkor jó, ha aranysárga, és sok tészta van benne.

Ez is érdekelhet

Férfiak fecskében - a nyár legfrissítőbb vígjátéka, igaz történet alapján (x)

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

Nyár, vidék – szeretem! (x)

beauty and style

A házi kence, ami egy éjszaka alatt rendbe teszi a száraz, fakó hajat »

Ez a nő olyasmit művel egy kis gyantával, amire nincsenek szavak »

12 apró trükk utazáshoz, amivel kétszer annyi holmi fér a bőröndbe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsleves elkészítésétől sokan tartanak, pedig ennél egyszerűbb étel kevés van. Csupán a habot kell leszűrni, hogy tiszta és sárga legyen a leves.

Az alább felsorolt zöldségeken túl tehetsz bele borsót is a végén. A tésztát mindig külön vízben főzd hozzá.

Csirkehúsleves

Hozzávalók:

  • 6-8 csirkeszárny vagy csirkefarhát, és egy kevés csirkeaprólék
  • 1 fej vöröshagyma
  • fehérrépa
  • sárgarépa
  • zeller
  • karalábé
  • vegeta vagy leveskocka
  • csipetnyi só
  • tárkony
  • egész bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

Mosd meg a húst, a bőrét nem kell leszedni. Önts tele egy magas lábast vízzel, majd tedd bele a húsokat, a tárkony, a vegetát vagy a leveskockát és a borsot, sózd meg, majd kezdd el forralni. Amíg fő a hús, pucold meg a zöldségeket, majd vágd őket apróbb darabokra.

Ha a leves már forr, és habot vetett, szűrd le kislyukú szűrővel, majd ha már tiszta a leves, tedd bele a zöldségeket, és addig főzd az egészet, amíg a répa és a zeller puha nem lesz.

Még több magyaros fogás

A húsleves igazi hazai étel, de ha más magyar fogásokra is kíváncsi vagy, akkor nézegesd meg képgalériánkat.

Ezt is szeretjük