Az eredeti lebbencsleves receptje
Ahogy közeledik a jó idő, nem árt felkészülni bográcsos receptekkel. A lebbencsleves persze gáztűzhelyen is finom lesz.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lebbencsleves valószínűleg még mindig ott van a napközik étlapján, és sokan a rossz emlékek miatt nem is szeretik, pedig finom fogásról van szó.

A lebbencsleves lényege a nagy, épphogy összetördelt tészta, ami miatt főfogásnak is beillik.

Lebbencsleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg lebbencstészta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • petrezselyemzöldje
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

Körülbelül egy óra.

Elkészítés menete:

A szalonnát vágd apró kockákra, egy lábosban süsd zsírjára, majd egy tálra kivéve csepegtesd le. A visszamaradt zsírban fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát, és szintén ebben a zsírban pirítsd rózsaszínre a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát.

Szórj rá pirospaprikát, sózd meg, majd engedd fel meleg vízzel. Tedd bele a felkockázott burgonyát, és lassú tűzön főzd puhára. Végül tedd bele a szalonnát, majd a paprikával és a paradicsommal főzd készre. Tálaláskor merd a levest 1-1 kanál tejfölre, a tetejét pedig díszítheted apróra vágott petrezselyemmel.

Ezt is szeretjük