Kalóriaszegény serpenyős padlizsán: eteti magát, olyan finom
A serpenyős padlizsánnal többféle más zöldség is együtt sül.

Színes, vitamindús, kalóriaszegény és nagyon finom: ilyen ez a mennyei serpenyős padlizsán, amely mellé még dobhatsz kaliforniai paprikát, cukkinit, vagy szezonban akár spárgát is. A zöldségeket enyhén csípős öntet fogja össze. Készítheted könnyű ebédnek, vagy kalóriaszegény, egészséges köretként.
Serpenyős padlizsán zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
A zöldségekhez:
- 4 szál spárga
- 2 nagy padlizsán
- 2 kaliforniai paprika
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 cukkini
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál szezámmag
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
Az öntethez:
- 1 dl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 evőkanál víz
- só
- frissen őrölt bors
- késhegynyi chili
Elkészítés:
A cukkinit és a padlizsánt hosszában szeleteld fel. Sózd be őket, és hagyd állni 10-15 percig. Ezután a padlizsánt vágd csíkokra. A paprikát is csíkozd fel, a spárgát zöldséghámozóval vágd vékony csíkokra. Az összes zöldséget tedd egy nagy tálba. Forgasd össze őket kukoricakeményítővel.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és tedd rá a zöldségeket. Szórd meg őket sóval, frissen őrölt borssal, fedd le, és párold öt percig. Ezután vedd le a tetejéről a fedőt, és így pirítsd további 10-12 percet.
Közben készítsd el az öntetet. Az olívaolajat keverd el a reszelt fokhagymával, és a sűrített paradicsommal. Keverd jól össze, és hígítsd egy kanál vízzel. Szórd meg sóval, borssal, kis chilivel. Öntsd a serpenyőben sülő zöldségekre, keverd jól el, szórd meg szezámmaggal, és hagyd néhány perc alatt összefőni. A végén szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Krémes, padlizsános-paradicsomos farfalle: turmixgépben készül a szósz
Ha egy gyors, mégis különleges tésztaételt keresel, akkor a padlizsános-paradicsomos farfalle tökéletes választás! Nemcsak könnyű és egészséges, hanem a mediterrán konyha legjobb ízeit hozza el az asztalodra.
ElolvasomKép: Vitalii Kholmohorov / Getty Images