
Isteni gombakrémleves
Ha van egy botmixered, bármilyen krémlevest el tudsz készíteni. Az egyik legjobb alapanyag a gomba: finom, egészséges és laktató is.

A gomba nagyon tápláló, tele van fehérjével, ezért kiválóan helyettesítheti a húsokat étkezéseid során, ráadásul néhány ehető gombafaj fogyasztásával a koleszterinszintedet is csökkentheted.


Arra figyelj, hogy az edény, amit használsz, mindig sértetlen zománcú legyen, vassal érintkezve ugyanis a gomba kellemetlen ízűvé válik.
Gombakrémleves
Hozzávalók:
- 1,5 l víz
- 1 kg gomba
- 2 dl tejszín
- 2 szelet kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- fél csokor petrezselyem
- olaj
- só
- bors
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A gombát mosd át alaposan, pucold meg, majd vágd fel nagyjából egyforma méretű darabokra. A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a gombát is, pirítsd együtt kicsit, majd add hozzá a vizet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Sózd meg egy kicsit, törj bele némi friss borsot, majd főzd addig, amíg a gomba át nem fő annyira, hogy le tudd majd turmixolni. Amikor elérte ezt az állapotot, turmixold le az egészet, keverd bele a tejszínt és a petrezselymet, és már kész is a levesed. A két szelet kenyeret kockázd fel, majd pirítsd meg fokhagymás olajon, ez legyen a levesbetét.
Gyakori konyhai hibák
Hogy biztosan ne rontsd el a legnehezebb és a legegyszerűbb fogásokat se, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- szilva
- leves
Fahéjas szilvaleves tejszínnel

- hagyomány
- leves
Az eredeti Jókai-bableves receptje

- gomba
- tészta