Isteni gombakrémleves
Tejföllel és fűszerekkel
Ha van egy botmixered, bármilyen krémlevest el tudsz készíteni. Az egyik legjobb alapanyag a gomba: finom, egészséges és laktató is.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gomba nagyon tápláló, tele van fehérjével, ezért kiválóan helyettesítheti a húsokat étkezéseid során, ráadásul néhány ehető gombafaj fogyasztásával a koleszterinszintedet is csökkentheted.

Arra figyelj, hogy az edény, amit használsz, mindig sértetlen zománcú legyen, vassal érintkezve ugyanis a gomba kellemetlen ízűvé válik.

Gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 1,5 l víz
  • 1 kg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 2 szelet kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • olaj
  • bors

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A gombát mosd át alaposan, pucold meg, majd vágd fel nagyjából egyforma méretű darabokra. A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a gombát is, pirítsd együtt kicsit, majd add hozzá a vizet.

Sózd meg egy kicsit, törj bele némi friss borsot, majd főzd addig, amíg a gomba át nem fő annyira, hogy le tudd majd turmixolni. Amikor elérte ezt az állapotot, turmixold le az egészet, keverd bele a tejszínt és a petrezselymet, és már kész is a levesed. A két szelet kenyeret kockázd fel, majd pirítsd meg fokhagymás olajon, ez legyen a levesbetét.

Gyakori konyhai hibák

Hogy biztosan ne rontsd el a legnehezebb és a legegyszerűbb fogásokat se, nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük