Fahéjas szilvaleves tejszínnel
Krémes, édes, fűszeres
Használd ki a szilvaszezont, és készíts egy finom, frissítő levest fűszerekkel és tejszínnel.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

Így lehet gyönyörű egy telt nő fehérneműben - Különleges fotók »

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szilvaleves nyáron az igazi, de szerencsére kompótból késő ősszel és télen is elkészítheted majd.

A fahéj és a szegfűszeg szinte kötelező mellé, a tejszín már csak a ráadás, ettől lesz istenien krémes.

Fahéja szilvaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 szem összetört szegfűszeg
  • fél kávéskanál fahéj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete

A szilvát alaposan mosd meg, majd vágd félbe, és szedd ki a magját. Tedd fel főni hét deci vízzel, egy evőkanál cukorral és a szegfűszeggel, forrald fel, majd hagyd öt percig főni.

A tejszínt keverd ki a liszttel és a fahéjjal, habard be vele a levest, hagyd újból felforrni, add hozzá a citromhéjat, és ha nem elég édes, akkor még egy evőkanál cukrot. Ha savanykásabban szereted, akkor tejföllel is készítheted.

A sütiket is szereted?

Ha igen, akkor használd ki, hogy még sok friss gyümölcs kapható, és válassz képgalériánkból.

Blog.hu ajánló