Hideg meggyleves
Gyors hűsítő kánikulában
A melegben semmi sem eshet jobban, mint egy hideg, gyümölcsös, kicsit savanykás fogás, ami nagyon egyszerű.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fanyar ízű meggy hűtve, levesként nagyon jól tud esni a rekkenő hőségben, nem véletlenül ilyen népszerű étel ez.

A legtöbb piros gyümölcsből készíthetsz hasonló levest, illetve több különböző fajtát is egybe főzhetsz, úgy is remek fogást kapsz.

Hideg meggyleves

Hozzávalók:

  • 65 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 6 szegfűszeg
  • 1 citrom
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 1 gramm fahéj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Egy alkalmas lábasban tegyél fel annyi vizet főni, ami majd ellepi a meggyet. Add a vízhez a fahéjat és a szegfűszeget - ha van teaszűrőd, érdemes azzal, mert úgy a végén kiveheted őket -, majd pár perc múlva a meggyet is.

Ha már elég meleg, add hozzá a cukrot és a citrom levét, keverd el benne, és hagyd tovább főni. Közben elkészítheted a habarást is, a tejet és a lisztet dolgozd össze, adj hozzá a meleg levesből néhány evőkanálnyit, keverd el benne, majd az egészet öntsd vissza, így sűrítve a levest. A végén adj hozzá egy csipet sót, majd vedd le a tűzről, hűtsd le jó alaposan, hogy igazán jólessen a nagy melegben.

Még több könnyű fogás!

Ha szereted az egészséges ételeket, nézz be képgalériánkba!

Blog.hu ajánló