Jéghideg málnafelfújt
Hűsítő desszert kánikula idejére
A nagy forróságban nincs is jobb, mint egy fa árnyékában hátradőlve hideg édességgel hűsölni.

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

5 egyszerű tipp a fitneszgurutól, hogy erősebb és egészségesebb legyél »

Az ifjú hercegi párt már a körmödre is kérheted: nem ismernek akadályt a rajongók »

Menőbb, mint a bőrtáska: így viseld a szezon kedvencét »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ugyan kissé macerás az elkészítése az alábbi receptnek, de mindenképp érdemes kipróbálnod, ha vendégeket vársz, vagy ha csak a családot szeretnéd meglepni.

A málna gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel helyettesíthető, próbáld ki más ízekkel is!

Fagyasztott málnafelfújt:

Hozzávalók:

  • 55 dkg málna
  • 22 dkg porcukor
  • 5 tojás
  • 6 dl habtejszín
  • víz

Elkészítés ideje:

20 prc plusz hűtés.

Elkészítés menete:

A málnákat dobd be egy turmixgépbe, és alaposan pépesítsd, majd szűrd le a kapott masszát, hogy ne maradjon benne mag. Végy egy 18 cm átmérőjű sütőformát, tegyél bele sütőpapírt úgy, hogy a tetején kilógjon, ez öleli majd körül a felfújtat. Egy kis vízben oldd fel a cukrot, és addig főzd őket együtt, amíg a szirup össze nem áll még folyós, de már alakítható állagúra. Ezután a fehérjét verd fel, nem kell teljesen keményre, inkább csak félkemény legyen, öntsd bele lassan a szirupot, és amikor benne van, akkor az egészet verd keményre.

A tejszínből 4 dlt mérj ki, és készíts belőle lágyabb habot. A málnapépbe öntsd bele a szirupos fehérjehabot, majd add hozzá a tejszínhabot is, óvatosan dolgozd őket össze úgy, hogy egységes színe és állaga legyen. Az így kapott masszát töltsd bele a sütőformába, úgy, hogy ne érje el a papír tetejét, majd simítsd el. Ha ezzel kész vagy, tedd a mélyhűtőbe legalább hat órára, de az se baj, ha egy egész éjszakát tud állni. Tálalás előtt fél órával vedd ki, díszítsd málnával és tejszínhabbal.

Még több sütemény!

Mindenki szereti a süteményeket, akár nézegetni is, látogasd meg képgalériánkat.

Ezt is szeretjük