Gyümölcskrémes piskóta édesszájú délutánokra
Ha nem bírsz betelni a friss gyümölcsök ízével, akkor készíts belőlük süteményt. Próbáld ki isteni epres piskótánkat!

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jó idővel együtt jár, hogy végre előkerülnek az isteni gyümölcsössütemény-receptek. Ha van egy-két marok kevésbé friss, de még nem kidobásra ítélt gyümölcsöd, készíts belőle krémet, és kend egy háromfelé vágott piskótaalap lapjaira.

Gyors megoldás az édesség utáni vágy csökkentésére, ráadásul bármilyen gyümölcsből elkészítheted.

Gyümölcskrémes piskóta

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipetnyi só

Hozzávalók a krémhez:

  • 15 dkg eper
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • fél dl habtejszín
  • fél citrom leve

Elkészítés ideje:

Egy-másfél óra, gyakorlattól függően.

Elkészítés menete:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd keverd bele a sütőporral vegyített lisztet. A fehérjékből verj kemény habot, és óvatosan forgasd a tésztához. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a piskótatésztát. 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Hagyd, hogy a sütőben kihűljön, csak ezután húzd le róla a sütőpapírt, illetve vágd hosszában három részbe.

Az epreket alaposan mosd meg, és vágd kisebb darabokra. A joghurtot a mézzel és a citromlével alaposan keverd össze, majd add hozzá a felvert tejszínt is. Keverd bele az eperdarabokat, és kend meg vele a piskótalapokat. Ízlésed szerint a sütemény tetejét is borítsd eperrel, netán porcukorral.

Ezt is szeretjük