Habkönnyű gyümölcsös piskótafelfújt

Ha félsz attól, hogy elrontod a piskótát, próbáld ki ezt a rendkívül egyszerű, ugyanakkor különleges receptet gyümölcsökkel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a habkönnyű piskótát, vagyis inkább felfújtat clafoutisnak nevezik, és nagyon népszerű Angliába, illetve Franciaországban.

Szerencsére sokkal nehezebb elrontani, mint az egyszerű piskótát, így, ha abba nem szeretnél belevágni, készítsd el ezt a különlegességet.

Gyümölcsös piskótafelfújt

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 450 g apró szemű gyümölcs
  • 25 g finomliszt
  • 50 g porcukor
  • 4 tojás
  • 250 ml tej
  • 30 ml édes likőr

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, gáztűzhelynél négyes fokozaton legyen. Egy mély tűzálló tálat vajazz ki vastagon. Szórd az aljára a gyümölcs felét. A tojásokat habosítsd fel kézi habverővel. A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, és fokozatosan add hozzá a felvert tojásokat.

A végére sima masszát kell kapnod. Add hozzá a tejet, miközben kevered a habverővel, és végül a likőrt is add hozzá. Öntsd a tésztát a gyümölcsök tetejére, majd erre szórd a többit, és süsd 35-45 percen keresztül. Hagyd hűlni negyed órát tálalás előtt, és hintsd meg porcukorral a tetejét.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük