Habkönnyű gyümölcsös piskótafelfújt
Ha félsz attól, hogy elrontod a piskótát, próbáld ki ezt a rendkívül egyszerű, ugyanakkor különleges receptet gyümölcsökkel.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a habkönnyű piskótát, vagyis inkább felfújtat clafoutisnak nevezik, és nagyon népszerű Angliába, illetve Franciaországban.

Szerencsére sokkal nehezebb elrontani, mint az egyszerű piskótát, így, ha abba nem szeretnél belevágni, készítsd el ezt a különlegességet.

Gyümölcsös piskótafelfújt

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 450 g apró szemű gyümölcs
  • 25 g finomliszt
  • 50 g porcukor
  • 4 tojás
  • 250 ml tej
  • 30 ml édes likőr

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, gáztűzhelynél négyes fokozaton legyen. Egy mély tűzálló tálat vajazz ki vastagon. Szórd az aljára a gyümölcs felét. A tojásokat habosítsd fel kézi habverővel. A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, és fokozatosan add hozzá a felvert tojásokat.

A végére sima masszát kell kapnod. Add hozzá a tejet, miközben kevered a habverővel, és végül a likőrt is add hozzá. Öntsd a tésztát a gyümölcsök tetejére, majd erre szórd a többit, és süsd 35-45 percen keresztül. Hagyd hűlni negyed órát tálalás előtt, és hintsd meg porcukorral a tetejét.

Ezt is szeretjük