Habkönnyű gyümölcsös piskótafelfújt
Ha félsz attól, hogy elrontod a piskótát, próbáld ki ezt a rendkívül egyszerű, ugyanakkor különleges receptet gyümölcsökkel.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

5 színésznő, aki a göndör és az egyenes frizurát is kipróbálta – Kinek melyik állt jobban? »

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

10 dolog a divatban, ami nagyon megváltozott a 2000-es évek eleje óta: egészen mást jelent most, mint akkor »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a habkönnyű piskótát, vagyis inkább felfújtat clafoutisnak nevezik, és nagyon népszerű Angliába, illetve Franciaországban.

Szerencsére sokkal nehezebb elrontani, mint az egyszerű piskótát, így, ha abba nem szeretnél belevágni, készítsd el ezt a különlegességet.

Gyümölcsös piskótafelfújt

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál vaj
  • 450 g apró szemű gyümölcs
  • 25 g finomliszt
  • 50 g porcukor
  • 4 tojás
  • 250 ml tej
  • 30 ml édes likőr

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, gáztűzhelynél négyes fokozaton legyen. Egy mély tűzálló tálat vajazz ki vastagon. Szórd az aljára a gyümölcs felét. A tojásokat habosítsd fel kézi habverővel. A lisztet és a porcukrot szitáld egy tálba, és fokozatosan add hozzá a felvert tojásokat.

A végére sima masszát kell kapnod. Add hozzá a tejet, miközben kevered a habverővel, és végül a likőrt is add hozzá. Öntsd a tésztát a gyümölcsök tetejére, majd erre szórd a többit, és süsd 35-45 percen keresztül. Hagyd hűlni negyed órát tálalás előtt, és hintsd meg porcukorral a tetejét.

Ezt is szeretjük