Könnyű, túrós rizsfelfújt
Borongós nyári délutánokra
A felfújt nagyon könnyű édesség, nem úgy az elkészítése. A rizses változat azonban az egyszerűbbek közé tartozik.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A felfújt nem tartozik a legkönnyebb ételek közé, már ami az elkészítését illeti. Némi konyhai gyakorlat szükséges hozzá, és nem biztos, hogy elsőre sikerül.

Ugyanakkor érdemes vele próbálkozni, mert valódi szakácsnak nevezheti magát az, aki hibátlanul megsüti. Az alábbi édes változat borongós és napfényes nyári napokra is ideális.

Túrós rizsfelfújt

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 20 dkg rizs
  • 1 liter tej
  • 6 evőkanál porcukor
  • 4 tojás
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj

A rizst főzd meg a tejben, melybe előtte két evőkanál porcukrot tettél, majd hagyd kihűlni. A túrót törd át, reszeld bele a citrom héját, add hozzá a vaníliás cukrot, és keverd össze az egészet a rizzsel.

A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a rizses masszába, végül add hozzá a maradék cukrot. Kivajazott és zsemlemorzsával kibélelt felfújtas tálkákban süsd meg, előmelegített sütőben.

Ezt is szeretjük