Könnyű zöldborsóleves kenyérkockákkal
Nem hizlal, és isteni
A menta bármikor felélénkít, egy könnyű levessel kombinálva pedig igazi nyári fogás.
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
A nagy melegben egy könnyű fogás is elegendő lehet ahhoz, hogy elmúljon az éhségérzeted, erre a célra kiválóan alkalmas a következő recept.


A kenyérkockákat helyettesítheted sajttal is, ha úgy jobban szereted, ebben az esetben ügyelj arra, hogy keményebb fajtát használj.
Mentás zöldborsóleves kenyérkockákkal
Hozzávalók:
- 45 dkg friss zöldborsó
- 1,5 dl tejszín
- 1 fej saláta
- 15 dl tyúkhúsalaplé
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 1 vöröshagyma
- néhány mentalevél
- só, bors, olaj, kenyér a kockákhoz
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Végy egy nagy lábast, tedd bele a salátát, borsót, mentaleveleket, vöröshagymát, és öntsd rá a tyúkhúsalaplét - ha épp nincs otthon eltéve, akkor az is elegendő, ha másfél liter vízben feloldasz három leveskockát, és azt öntöd a zöldségekre -, majd forrald őket lassú tűzön 20-25 percig. Ha ez megvan, botmixerrel addig pürésítsd, amíg szép, egyenletes levest nem kapsz.
Ezután készíts egy rántást: olvaszd meg a vajat egy edényben, add hozzá a lisztet, vigyázz, hogy ne égesd le. Ezt a masszát keverd el a levesben, és újra forrald át az egészet. A végén add hozzá a tejszínt is, azzal még egy párszor keverd meg, és ízesítsd sóval, borssal.
Még több könnyű tavaszi étel!
Ha szereted a könnyű fogásokat, nézd meg képgalériánkat, meríts belőle ötletet!
OLVASD EL EZT IS!

- olasz
- pizza
Isteni tészták minden napra

- hagyma
- leves
Könnyű, náthaűző hagymaleves

- leves
- brokkoli