Gyors tészta hétköznapi vacsorákhoz
Krémes tejszínes-gombás tagliatelle sajttal
Egy gyors tészta mindig jó ötlet az első munkanap estéjére.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejszínes mártás minden tésztának nagyon jól áll, így bármivel is kombinálod, a siker nem marad el, biztos lehetsz benne, hogy finom fogást készítesz.

Arra figyelj, hogy csak jó minőségű tejszínt vásárolj, a híg, rossz minőségű főzőtejszín az egész ételt tönkreteheti.

Gombás-zöldfűszeres tejszínes tagliatelle

Hozzávalók:

  • 40 dkg tagliatelle tészta
  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 dkg parmezán
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát tedd fel főni enyhén sós vízben, akkor lesz jó, ha még egy picit rágni kell, de már alapvetően puha. A hagymát kockázd fel, és kezdd el pirítani, amikor már egy kicsit összeesett, törd bele a fokhagymát, majd a gombát is karikázd bele. Adj hozzá sót és frissen őrölt borsot, majd hagyd együtt főni, amíg a gomba teljesen meg nem puhul.

Ekkor vágd bele a petrezselymet és a bazsalikomot, lehetőleg jó sokat, úgy lesz igazán finom. Főzd így együtt körülbelül egy percig, majd add hozzá a tejszínt is, főzd össze, majd vedd le a tűzről. A tésztával keverd el, szórj rá egy kis frissen reszelt parmezánt, és már eheted is.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Pasta, pasta, pasta!!!

Ha a tészták megszállottja vagy, nézz be képgalériánkba is!

Ezt is szeretjük