Zöldséges tésztasaláta joghurtos, tejszínes mártással
20 perc alatt kész!
Egy ízletes tésztasalátát bármikor könnyen összedobhatsz.

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

A kockásnál is nagyobb figyelmet kapnak a 90-es évek ruhamintái: visszatér a batikolt divat »

A 43 éves színésznő nem öregszik: Milla Jovovich olyan szép, mint 20 éve »

Természetesebbnek hat a műszempilla, ha így teszed fel: apró, de hatásos trükköt mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mivel könnyen és gyorsan elkészítheted nagyobb adagban is, a tésztasaláta a családnak is tökéletes megoldás akár hétköznapra, akár egy kánikulai hétvégére.

Variáld kedved szerint, tulajdonképpen bármilyen zöldséget beletehetsz, elrontani nagyon nehéz.

Zöldséges tésztasaláta

  • 30 dkg fussili
  • 4 koktélparadicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kaliforniai paprika
  • olívabogyó
  • fél uborka
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl joghurt
  • só, bors

Elkészítés ideje:

20 perc

Elkészítés menete:

Egy lábasban főzd meg a tésztát, kicsit maradjon rágható, de ne legyen teljesen kemény. Ha kész van, öblítsd át hideg vízzel, majd pár csepp olívaolajjal keverd át. A paprikákat vágd kockákra, az uborkát is, a paradicsomokat vágd négybe. A fokhagymát darabold fel, és kezdd el egy kis olívaolajon pirítani, majd add hozzá a paprikát, amikor kicsit összeesett, add hozzá az uborkát, végül a paradicsomot. Az egészet sózd és borsozd meg.

A tejszínt és a joghurtot keverd össze, majd kis lángon keverd össze a zöldségekkel, és morzsolj bele bazsalikomot. Ha ezzel kész vagy, vegyítsd el a tésztával az egészet, szórd meg olívabogyókkal, tedd hűtőbe, és bármikor fogyaszthatod.

Még több tészta!

Ha imádod a tésztákat, nézz be képgalériánkba is!

Ezt is szeretjük