Gyors húsos rakott tészta
Isteni vacsora
Ha kevés időd van főzésre, ez a recept jól jön majd, gyorsan elkészítheted, ráadásul bármekkora adagot készíthetsz belőle.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennek a fogásnak a titka a jól elkészített szósz, és a rengeteg sajt tetején. Nem kifejezetten diétás fogás, viszont annál finomabb, ráadásul tényleg kevés macerával jár az elkészítése.

Ha kicsit fel szeretnéd dobni, nyugodtan adj hozzá zöldségeket, gombát, akár a hús helyett is, így egy kicsit egészségesebb is lesz az étel.

Húsos rakott tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg penne tészta
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors, olaj
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, majd olajon kezdd el pirítani. Ha egy picit már megbarnult, add hozzá a fokhagymákat is, majd mehet a hús is a serpenyőbe, sózd és borsozd hangulatodnak és ízlésednek megfelelően. Amíg a hús pirul, addig főzd ki a tésztát enyhén sós vízben. A húshoz add hozzá a paradicsomlevet, majd az oregánót és a pirospaprikát is, keverd jól össze, és főzd őket együtt, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha a paradicsomlé nem sűrűsödik, egy kis liszttel sűrítsd be.

Ha már elég puha a hús, és a szósz is elég sűrű, dolgozd össze a pennével, és tedd egy tűzálló edénybe, a tetejére karikázd rá a paradicsomot. Reszeld le a sajtot - soknak tűnhet a 20 dekányi, de ez a fogás így igazán jó -, és szórd rá a húsos-tésztás egyvelegre. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tedd be pirulni az ételt, amint a sajt elég barna, már fogyaszthatod is.

Tészta, tészta, tészta!

A tésztaételek nagy kedvelője vagy? Nézz be képgalériánkba néhány remek tésztás ötletért!

Ezt is szeretjük