Ízletes tárkonyos pulykaraguleves

Tápláló finomság a megfázások idejére

Az indián nyár nem ezt sugallja, de jön a megfázások ideje.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a leves évek óta szerepel a legtöbb étterem étlapján, hol jobban, hol rosszabbul készítve, de inkább az utóbbi jellemző - ha otthon főzöd meg, biztosan finom lesz.

A titok nyitja abban rejlik, hogy ne hagyd, hogy a tárkony íze minden másét elfedje, valamint bátran használj zsírosabb, csontosabb részeket is.

Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók:

  • 2 nagy pulykacomb
  • 2 liter húslé - kockából is lehet
  • 10 dkg pulykamellfilé
  • 15 dkg csiperke
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb zellergumó
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 6 répa
  • 2 fehérrépa
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • fél citrom
  • tárkony
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A zöldségeket karikázd és kockázd fel, majd egy mélyebb lábasban kevés olajon kezdd el pirítani a hagymát. Ha már szép aranybarna, tedd rá a két combot, és pirítsd fehérre mindkét oldalukat. Amikor elérted ezt az állapotot, öntsd fel az egészet a húslével, majd hagyd őket együtt főni körülbelül tíz percig. Ha ez letelt, jöhetnek a zöldségek, szép sorban, először a hosszabb ideig főzendők - répa, zeller, fehérrépa -, majd ismét tíz perc elteltével a többi, valamint a só, a bors és a tárkony is. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezután fedd le, vedd kicsire a lángot és hagyd, hogy együtt főjenek a hozzávalók. Amikor minden kellőképpen megpuhult, a tejfölből, a fél citrom levéből és a tejszínből készíts habarást, keverd el a levesben, ha úgy érzed, hogy szükséges, tégy bele még egy kis tárkonyt, és már tálalhatod is.

Levesek minden alkalomra

Ezt is szeretjük