Ízletes tárkonyos pulykaraguleves
Tápláló finomság a megfázások idejére
Az indián nyár nem ezt sugallja, de jön a megfázások ideje.
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Ez a leves évek óta szerepel a legtöbb étterem étlapján, hol jobban, hol rosszabbul készítve, de inkább az utóbbi jellemző - ha otthon főzöd meg, biztosan finom lesz.


A titok nyitja abban rejlik, hogy ne hagyd, hogy a tárkony íze minden másét elfedje, valamint bátran használj zsírosabb, csontosabb részeket is.
Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
- 2 nagy pulykacomb
- 2 liter húslé - kockából is lehet
- 10 dkg pulykamellfilé
- 15 dkg csiperke
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 nagyobb zellergumó
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 6 répa
- 2 fehérrépa
- 2 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- fél citrom
- tárkony
- olaj
- só, bors
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A zöldségeket karikázd és kockázd fel, majd egy mélyebb lábasban kevés olajon kezdd el pirítani a hagymát. Ha már szép aranybarna, tedd rá a két combot, és pirítsd fehérre mindkét oldalukat. Amikor elérted ezt az állapotot, öntsd fel az egészet a húslével, majd hagyd őket együtt főni körülbelül tíz percig. Ha ez letelt, jöhetnek a zöldségek, szép sorban, először a hosszabb ideig főzendők - répa, zeller, fehérrépa -, majd ismét tíz perc elteltével a többi, valamint a só, a bors és a tárkony is.
Ezután fedd le, vedd kicsire a lángot és hagyd, hogy együtt főjenek a hozzávalók. Amikor minden kellőképpen megpuhult, a tejfölből, a fél citrom levéből és a tejszínből készíts habarást, keverd el a levesben, ha úgy érzed, hogy szükséges, tégy bele még egy kis tárkonyt, és már tálalhatod is.
Levesek minden alkalomra
OLVASD EL EZT IS!

- oroszország
- leves
Így készül a borscs

- hagyomány
- leves
Az eredeti Jókai-bableves receptje

- leves
- húsleves