Bakonyi betyárleves
Táplál és melenget
Egy forró és laktató levesnél kevés jobb dolog van a hideg téli napokon, a bakonyi betyárleves tökéletesen megfelel a kritériumoknak.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A betyárok öröksége a hazai konyha jellegzetes fogása, jó zsíros, paprikás. Forrón, egy nagy pohár tejföllel és egy szép nagy karéj kenyérrel fogyasztva az igazi.

Füstölt csülökkel a legjobb, de ha épp nincs kéznél, egy kis sertéscomb is megfelelően helyettesítheti.

Bakonyi betyárleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg füstölt csülök
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 4 sárgarépa
  • 2 gyökér
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 púpozott evőkanál pirospaprika
  • liszt, tejföl a habaráshoz
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

Négy óra.

Elkészítés menete:

Fogd a csülköt és egy lábasnyi vizet, majd egyesítsd őket a tűzhelyen, és főzd, amíg meg nem puhul a hús. Ha már megpuhult, vedd ki a vízből, kockázd fel, és tedd félre. Darabold apróra a hagymát és a szalonnát, kezdd el pirítani őket egy kis olajon. Ha már megpirult, jöhet hozzá a többi zöldség is felkarikázva, kockázva, kihez melyik áll közelebb - a petrezselymet csak az utolsó 10-15 percre rakd bele -, valamint só, bors és a pirospaprika, meg egy kis víz.

Főzd együtt körülbelül öt percig, utána keverd hozzá a húst, dobd bele a felkarikázott kolbászt, majd az egészet öntsd fel vízzel, hogy ellepje. Addig kell együtt főniük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Amint ez megtörtént, már csak egy dolgod van: liszttel és tejföllel kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, és már kész is van.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Forró és laktató

Ha dideregve érsz haza, és nem vágysz semmire, csak egy forró finomságra, ami eltelít, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Ezt is szeretjük