
Paprikás krumpli
A paprikás krumpli kiválóan ötvözi mindazt, amiért szeretjük a magyar konyhát: egyszerű, laktató, nagyon paprikás és nagyon finom.

Temérdek erénye mellett az is a paprikás krumpli pozitív tulajdonságaihoz írandó, hogy elképesztő nagy adagokat lehet belőle kihozni, meglepően alacsony áron, még akkor is, ha odafigyelsz a minőségi alapanyagokra.


Kalóriák ide, kalóriák oda, ez a fogás bizony friss, óriási szelet fehér kenyérrel az igazi.
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 25 dkg kolbász
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 2 kisebb paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 kávéskanálnyi kömény
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A krumplit pucold meg, és a többi hozzávalóval - kivéve a kolbászt, azt majd karikázni kell - egyetemben mosd át alaposan, majd kockázd fel. Végy egy mélyebb lábast, önts bele egy kis olajat, majd kezdd el pirítani benne a hagymát, amíg üveges nem lesz. Ha elérte ezt az állapotot, jöhet hozzá a pirospaprika, a paprika és a paradicsom, valamint a fokhagyma is, ezeket keverd el benne, majd öntsd fel az egészet annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Fűszerezd meg ízlésed szerint, sóval, borssal és köménnyel, majd ha a paradicsom már elég puha, add hozzá a krumplit is, és főzd addig, amíg az is meg nem puhul. Amikor már majdnem kész, add hozzá a kolbászt is, főzd így együtt még körülbelül tíz percig, aztán vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is.
Hazai ízek, hazai alapanyagok
A magyaros fogások akkor az igaziak, ha itthoni összetevőkből készíted el őket, ha ezek már megvannak, less el néhány ötletet képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!

- pörkölt
- marhahús
Klasszikus vörösboros marhapörkölt

- máj
- leves
Így készül a tökéletes májgombóc

- tojás
- tészta