Paprikás krumpli
Ahogy anyukád csinálta
A paprikás krumpli kiválóan ötvözi mindazt, amiért szeretjük a magyar konyhát: egyszerű, laktató, nagyon paprikás és nagyon finom.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Ilyen reklám eddig még nem volt: nem a nők teste, az számított, ami belül van »

Selymesen puha kezek egész télen: házi pakolás száraz, repedezett bőrre »

Csodát tesz a kiszáradt bőrrel, ha naponta ezt iszod: pillanatok alatt felfrissülsz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Temérdek erénye mellett az is a paprikás krumpli pozitív tulajdonságaihoz írandó, hogy elképesztő nagy adagokat lehet belőle kihozni, meglepően alacsony áron, még akkor is, ha odafigyelsz a minőségi alapanyagokra.

Kalóriák ide, kalóriák oda, ez a fogás bizony friss, óriási szelet fehér kenyérrel az igazi.

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 25 dkg kolbász
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 2 kisebb paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kávéskanálnyi kömény
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit pucold meg, és a többi hozzávalóval - kivéve a kolbászt, azt majd karikázni kell - egyetemben mosd át alaposan, majd kockázd fel. Végy egy mélyebb lábast, önts bele egy kis olajat, majd kezdd el pirítani benne a hagymát, amíg üveges nem lesz. Ha elérte ezt az állapotot, jöhet hozzá a pirospaprika, a paprika és a paradicsom, valamint a fokhagyma is, ezeket keverd el benne, majd öntsd fel az egészet annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen.

Fűszerezd meg ízlésed szerint, sóval, borssal és köménnyel, majd ha a paradicsom már elég puha, add hozzá a krumplit is, és főzd addig, amíg az is meg nem puhul. Amikor már majdnem kész, add hozzá a kolbászt is, főzd így együtt még körülbelül tíz percig, aztán vedd le a tűzről, és már fogyaszthatod is.

Töltsd fel kedvenc sütireceptedet Süticsata nevű versenyünkbe, és nyerj páros wellnesshétvégét, exkluzív vásárlási utalványokat vagy hasznos konyhai eszközöket! Ha nincs saját recepted, szavazz mások finomságaira, és értékes ajándékokat nyerhetsz! Kattints a részletekért!

Hazai ízek, hazai alapanyagok

A magyaros fogások akkor az igaziak, ha itthoni összetevőkből készíted el őket, ha ezek már megvannak, less el néhány ötletet képgalériánkból!

Ezt is szeretjük