Klasszikus vörösboros marhapörkölt

Hidegben esik jól igazán

A tél beköszöntével szervezeted igényli az olyan zsírosabb ételeket, mint például a marhapörkölt.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy jó marhapörkölt bármikor jólesik, ezért is érdemes belőle jó nagy adagot főzni, majd egy részét lefagyasztani - így bármikor előveheted, ha megkívánod.

Mindenképp olyan részt válassz - lábszár, rostélyos -, ami kicsit zsírosabb, attól lesz igazán szaftos az étel.

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 2 kg marhahús
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg pirospaprika
  • 0,5 l száraz vörösbor
  • 2 paprika
  • 2 teáskanál kömény
  • 2 paradicsom
  • 20 dkg zsír
  • só, olaj

Elkészítés ideje:

Négy óra.

Elkészítés menete:

Végy elő egy jó nagy lábast, készítsd fel, hogy itt most nem valami rövid idejű szolgálat lesz, hanem hosszú órákon tartó izzás a tűzhelyen. A hagymát kockázd fel, majd a zsírt felmelegítve kezdd el pirítani. Amikor üveges lett, mehet bele a felkockázott hús, hagyd pár percig pirulni, majd vedd le a lábast a tűzhelyről. Szórd bele a pirospaprikát, törd bele a fokhagymát, add hozzá a köményt, sózd és borsozd, keverd össze, majd mehet vissza fortyogni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Öntsd fel annyi vízzel, hogy a húst ellepje, majd hagyd így főni közepes lángon, időnként megkeverve, ha szükséges, a vizet pótold. Egy-másfél óra múltán darabold bele a paprikát és a paradicsomot, kóstold meg a szaftját, ha szükséges, még ízesítsd. Hagyd, hogy rotyogjon, főjön szép lassan, és amikor már megfelelőre puhult a hús, add hozzá a vörösbort - fontos, hogy tényleg csak a főzés legvégén kerüljön bele. Ha elkészült, magában, kenyérrel, de akár finom dödöllével is fogyaszthatod.

Magyaros ízek

A pörkölt talán a magyar konyha legjellegzetesebb fogása, de hogy ne csak erről tudj mesélni külföldi ismerőseidnek, nézz be képgalériánkba, ahol összeszedtük hazánk ételeit!

OLVASD EL EZT IS!

kaposzta edenyben
  • káposzta
  • saláták, zöldséges ételek

Vörösboros párolt káposzta

Ezt is szeretjük