Így készül hagyományosan a dödölle
A dödölle köretnek és magában is nagyon finom, hagyományos magyar étel.
Kicsit macerás, ragacsos is, és nehéz utána elmosogatni a lábast, de isteni finom, és ezzel kárpótolja a belefektetett munkát.
Egy kis pirított baconnel és tejföllel önmagában is zseniális fogás, de egy pörkölt mellé is passzol.
Dödölle
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 25 dkg liszt
- 3 fej vöröshagyma
- só
- olaj
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Miután kiválasztottad a megfelelő krumplikat, pucold és mosd meg őket, majd egy lábasba kockázd bele, és tedd fel főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Amikor kellőképp megpuhult, nyomkodd össze a vízben, majd szórd a lisztet mellé, a főzővízbe, és keverd el benne. Addig keverd, amíg ragacsos masszát nem kapsz. Ha ez megvan, zárd el alatta a gázt.
Kockázd fel a hagymát, egy kis olajon kezdd el pirítani, majd egy olajos kanállal adagolj kisebb-nagyobb gombócokat a piruló hagymához, forgasd meg benne, majd egy kissé pirítsd meg a tésztadarabokat. Ha ezzel kész vagy, már csak tálalnod kell.
Hazai remekek az asztalon
A magyar konyha rengeteg lehetőséget rejt magában, ha készítenél egy hagyományos fogást, nézz be pár ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!

- sertéssült
- húsételek
Így készül a tökéletes sült oldalas

- fokhagyma
- tészta
A házi lángos receptje

- tészta
- sütemény