A házi lángos receptje
A strandok már bezártak, készítsd otthon!
A lángos a legnépszerűbb étel a strandokon, de szerencsére nem kell nyárig várni, hogy újra ehess.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár igazi strandolós fogás, előfordul, hogy az ember otthon is megkívánja ezt a zseniális kelt tésztát, és enne egyet simán fokhagymásan, vagy tejföllel és sajttal gazdagon megszórva, ezért fontos, hogy legyen kéznél egy bevált recept.

Kísérletezhetsz különböző feltétekkel, de vélhetőleg a jól ismerteknél nincs finomabb.

Lángos házilag

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 2 pohár kefir
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • sajt
  • tejföl
  • fokhagyma
  • cukor
  • só, olaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Egy bögrében melegítsd langyosra a tejet, tégy bele egy kanálnyi cukrot, keverd el benne, majd add hozzá az élesztőt. Ha már kezd habosodni, egy tálba szórd bele a lisztet, képezz a közepén egy kis mélyedést, és oda öntsd bele. Ezután a kefirrel és a tojásokkal keverd az egészet simára. Fedd le, és tedd meleg helyre, ahol megkelhet. Végy elő egy gyúródeszkát, és ha már megkelt a tészta, nyújtsd ki rajta.

Ezután tenyérnyi nagyságú darabokat vágj ki belőle, nyújtsd kézzel nagyon vékonyra, majd forró olajban süsd ki őket. Ha ezzel megvagy, már csak a fokhagymás szószt kell elkészítened olaj és zúzott fokhagyma keverékéből, valamint a sajtot lereszelned, és már fel is idézheted a strandolások hangulatát.

A képeket a emperorscrumbs.com és a hir.cc oldalakról szedtük.

Tésztaételek mindenkinek!

Tojásból és lisztből készülnek a legfinomabb ételek, ha te is így gondolod, nézz be pár ötletért képgalériánkba!

OLVASD EL EZT IS!

orosz pirog lead
  • húsételek
  • sós sütemény

Hússal töltött pirog

Ezt is szeretjük