Hússal töltött pirog
Eredeti orosz recept
A pirog olyan az oroszoknak, mint a balkáni népeknek a burek, mindenféle ízben készítik, ráadásul mindenhol egy kicsit másképpen.
- Csúnya, piros pöttyök jelentkeznek a szőrtelenítés után? – Így kerüld el az irritációt a nyári melegben »
- A legnépszerűbb nőies frizurák a szezonban: sikkes fazonok, amiket gyorsan be lehet szárítani »
- Elhajtja a vizet, javítja az emésztést és segíti a májműködést: ezt idd, ha laposabb hasat szeretnél »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Mit jelent, ha a másik karba teszi a kezeit veled szemben? Testbeszédkvíz
A pirogot bárhogy készítheted, ha édességet szeretnél belőle kreálni, akkor az lesz, ha sós süteményt, akkor az, minden változatban nagyon finom, és elkészíteni sem egy nagy ördöngösség.


Ha azt szeretnéd, hogy fényes legyen a teteje, sütés előtt kend meg tojásfehérjével.
Orosz pirog
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg élesztő
- 7 dkg vaj
- 3 dl víz
- só
- olaj, bors
- cukor
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
Kezdd a tésztával, annak úgyis pihennie kell majd, és azalatt pont el tudod készíteni a húsos tölteléket, így időt is spórolsz. Tehát a lisztet, a vajat, némi sót és egy csipet cukrot dolgozz össze, majd az élesztőt és vizet öntsd össze, és gyúrd a tésztához. Ezután tedd félre, amíg elkészíted a tölteléket. A hagymát kockázd fel, majd kezdd el olajon pirítani. Törd bele a fokhagymát, majd ha már üveges kissé a hagyma, add hozzá a húst. Sózd és borsozd meg kedved szerint, arra azért ügyelj, hogy a tészta is sós lesz, tehát nem jó, ha mindkét összetevőt nagyon megízesíted.
Ha jól átpirult a hús - ízlésed szerint tovább is fűszerezheted, adhatsz hozzá tejfölt, paradicsomszószt, amihez kedved van -, leveheted a tűzről. A tészta is eleget pihent már - nem kell megkelnie -, szóval innentől csak annyi a dolgod, hogy szétosztod akkora darabokra, amekkorákra szeretnéd, beletöltöd a husit, becsukod - a csukott részen hagyj rá egy kis tésztát -, és mehet is a sütőbe, 180 fokon körülbelül negyed óra alatt megsül.
Még több húsos finomság!
Ha a húsételek megszállottja vagy, itt találsz néhány ötletet.
OLVASD EL EZT IS!

- tészta
- sütemény
Házi zsemle az iskolás gyerekeknek

- reggeli
- csirkemáj
Májpástétom házilag

- vega
- saláták, zöldséges ételek