Így készül a lencsefasírt
Egészséges fehérjebomba hús nélkül
A lencsefasírtot elkészíteni könnyű, és nem kell aggódnod az alakod miatt sem.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Könnyen elkészíthető, húsmentes, mégis benne van minden, amire a szervezetednek a húsból szüksége van, tehát kész főnyeremény.

Ha nincs időd a lencsét áztatni, nyugodtan használhatsz konzervet, a végeredmény ugyanolyan finom lesz.

Lencsefasírt

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 1 tojás
  • 1 száraz zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • só, pirospaprika, bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A lencsét - ha nem konzerv - legalább két órán át áztasd, hogy puhább legyen. A zsemlét áztasd be tejes-vizes lébe, legalább félig lepje el, hogy rendesen átázzon. Ha a lencse eleget ázott, főzd puhára enyhén sós vízben, és törd péppé egy robotgéppel.

Ezután a hagymát vágd kockára, majd pirítsd egy kis olajon, amíg aranybarna nem lesz, ha kész van, add hozzá a lencséhez. Ha ezzel is kész vagy, add hozzá a tojást, ízlés szerint sót, borsot és pirospaprikát, majd szaggasd bele a beáztatott zsemlét, sűrítsd be a liszttel, valamint vágj bele jó sok petrezselymet. Akkor jó az állaga, ha már kis pogácsákat tudsz belőle kialakítani. Zsemlemorzsában forgasd meg a kis pogácsákat, majd forró olajban süsd ki a fasírtokat.

Még több húsmentes finomság!

Ha kihagyod a húsokat az étkezéseidből, adunk néhány remek salátaötletet!

OLVASD EL EZT IS!

sult zoldsegek lead
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Könnyű rakott zöldségek vacsorára

rantott tok tal
  • tök
  • saláták, zöldséges ételek

Így készül a tökéletes rántott tök

Ezt is szeretjük