Így készül a tökéletes rántott tök
Igazi nyári fogás
A rántott tök remek nyári fogás, és hiába a panír, nem kell aggódnod amiatt, hogy hizlal.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ropogós panír, ami körülöleli a könnyű zöldséget. Főfogásnak is beillik, de majonézzel délutáni mártogatós is lehet belőle.

A főzőtök igazi nyári étel, ezért bármelyik piacon be tudod ilyenkor szerezni, a zöldségárusok polcai tele vannak vele.

Rántott tök

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb főzőtök
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa a panírhoz
  • liszt a panírhoz
  • olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A tököt először pucold meg, vágd ketté, a magjait szedegesd ki, majd karikázd fel. Végy elő egy tálat, a felkarikázott tököt sózd be és tedd benne félre körülbelül negyed órára. Ha ez letelt, a karikákat csepegtesd le, majd kezdődhet a panírozás. A lisztbe tégy egy kis borsot, hogy pikáns ízt kölcsönözz a panírnak, de ezt el is hagyhatod.

A tökkarikákat forgasd át a lisztben, aztán a tojásban és végül a zsemlemorzsában is, majd forró olajban süsd át mindkét oldalát, ez mindössze pár percet vesz igénybe. Ezután már nincs más dolgod, mint az elkészült ételt feltálalni. Egy kis hideg tartár, vagy valamilyen kapros öntet nagyon kellemes fogássá teszi.

Még több zöldséges fogás!

Ha nem tudsz ellenállni a természetes összetevőkből készült ételeknek, nézz be képgalériánkba!

Ezt is szeretjük