Ízletes zellerkrémleves
Gyors, forró és tápláló
Ha valami egészségesre vágysz, ami nem hizlal, de átmelenget a nagy hidegben, akkor a legjobb, ha egy kis zellerkrémlevest készítesz.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zeller nagyon egészséges, ásványi anyagokban gazdag, a belőle készült leves pedig diétákba is jól beilleszthető, így bátran fogyaszthatod, főleg, ha kedveled jellegzetes ízét és illatát.

Fokhagymás pirítóskockákkal, jól megpirított baconszeletekkel vagy valamilyen keményebb sajt darabkáival igazán ízletes.

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej zellergumó
  • 5 dkg vaj
  • 3 szál újhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 liter húsleves - kockából is jó
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Végy elő egy levesfőzésre alkalmas lábast, karikázd fel a hagymát, majd olvaszd fel a vajat, és egy kicsit dinszteld meg rajta. A zellergumót tisztítsd meg, vágd közel egyforma méretű, apró kockákra, add a hagymás-vajas keverékhez, sózd és borsozd, majd öntsd fel a húslevessel.

Közepes lángon addig főzd, amíg a zellerdarabokat már könnyen szét tudod nyomni egy villával. Ha elérték ezt az állapotot, botmixerrel turmixold péppé az egészet, majd add hozzá a tejszínt. Kevergesd egy-két percig, majd zárd el a gázt, és már tálalhatod is a levest.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Náthaűző ízkavalkád

A változatos zöldségekből, húsokból készült levesek nagy előnye, hogy képtelenség megunni őket, nézelődj képgalériánkban!

Ezt is szeretjük