Fűszeres sütőtökkrémleves tökmagolajjal
Őszi leves a hideg napokra
A hosszú hétvégén kuckózz be egy jó könyvvel és forró levessel!

Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Vörös hajú szépség Boris Becker lánya: a 19 éves modell egzotikus vonásokat örökölt »

Zsírégető, anyagcserepörgető edzés: nem csak a testedet veszi célba »

Ennél nevetségesebb táskát rég láttunk: mégis mi fér el benne? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sütőtökszezon itt van a nyakunkon, így biztos lehetsz benne, hogy a leghidegebb téli hónapok következnek, szerelkezz fel néhány melengető recepttel!

A tökmagolaj jótékony hatású, tele van vitaminokkal, így a tél elején érdemes sokat fogyasztanod belőle, hogy szervezeted felkészítsd a zord időre.

Fűszeres sütőtökkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sütőtök
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • 1,2 dl víz
  • 2 leveskocka
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 narancs
  • só, bors
  • 0,5 dl tökmagolaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, és egy serpenyőben, vajon kezdd el pirítani. Amikor már kissé megfonnyadt, add hozzá a felkockázott tököt is, és pirítsd őket együtt. Ha szépen megpirult, öntsd fel egy kis vízzel, dobd bele a leveskockákat, és párold addig, amíg a tök szét nem esik.

Ha ez megtörtént, egy botmixerrel pürésítsd az egészet, majd préseld bele a narancs levét, és szép sorjában mehetnek bele a fűszerek is. A tejszínnel sűrítsd be, és lassan kevergetve add hozzá a maradék vizet is. Miután levetted a tűzről, tálaláskor csepegtess bele a tökmagolajból.

Még több leves a hideg napokra!

Nincs jobb, mint egy finom, forró leves, nézz szét képgalériánkban néhány ötletért!

Ezt is szeretjük