Tejszínes-gombás ragu
Húsra vagy tésztára
Egy finom tejszínes-gombás ragu ugyanolyan jól állhat egy adag frissen főzött tésztának, mint egy pár perc alatt kisüthető húsnak.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

Tavaszi blézerkörkép: a legdivatosabb fazonok 10 ezer forint alatt »

Palvin Barbi talán sosem volt még ennyire formás: dögösebb fürdőruhában, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tejszínes-gombás raguval nem tudsz mellélőni, nemcsak húsokhoz és tésztához remek, de akár leveles tésztába töltve is kipróbálhatod, a végeredmény borítékolható.

Ha csak egyféle gombát használsz, akkor is nagyon finom lesz, de úgy az igazi, ha több fajtát is bevetsz!

Tejszínes-gombás ragu

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss gomba
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

Ez nem egy bonyolult recept, szinte bármikor összedobhatod, ha van nem egészen fél órád. A gombát mosd meg, darabold fel, a szalonnát szintén, a hagymát pedig kockázd fel apróra. Végy elő egy alkalmas serpenyőt, kezdd el pirítani a szalonnát, majd ha már elég zsírt engedett, add hozzá a hagymát is - az olaj akkor kell, ha nem elég zsíros szalonnát választottál, ebben az esetben adj hozzá egy keveset -, és pirítsd üvegesre.

Ha elérte a kívánt állapotot, add hozzá a gombát is, sózd és borsozd, és hagyd pár percig így rotyogni, körülbelül egy deci víz társaságában. Ha elfőtt a víz, és a gomba is eléggé megpuhult, keverd hozzá a paprikát, vigyázva, hogy ne égjen le, majd törd hozzá a fokhagymát, és öntsd fel az egészet a tejszínnel. Keverd meg párszor, várd meg, amíg rottyan egyet, aztán zárd el a gázt, és már kész is van a finom ragu.

Receptek gombakedvelőknek

Ha további gombás ételekhez is kedvet kaptál, nézd végig a képeket és válogass a receptek közül!

Blog.hu ajánló