Tejszínes-gombás ragu
Egy finom tejszínes-gombás ragu ugyanolyan jól állhat egy adag frissen főzött tésztának, mint egy pár perc alatt kisüthető húsnak.
A tejszínes-gombás raguval nem tudsz mellélőni, nemcsak húsokhoz és tésztához remek, de akár leveles tésztába töltve is kipróbálhatod, a végeredmény borítékolható.


Ha csak egyféle gombát használsz, akkor is nagyon finom lesz, de úgy az igazi, ha több fajtát is bevetsz!
Tejszínes-gombás ragu
Hozzávalók:
- 40 dkg friss gomba
- 20 dkg húsos szalonna
- 1 közepes fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
Ez nem egy bonyolult recept, szinte bármikor összedobhatod, ha van nem egészen fél órád. A gombát mosd meg, darabold fel, a szalonnát szintén, a hagymát pedig kockázd fel apróra. Végy elő egy alkalmas serpenyőt, kezdd el pirítani a szalonnát, majd ha már elég zsírt engedett, add hozzá a hagymát is - az olaj akkor kell, ha nem elég zsíros szalonnát választottál, ebben az esetben adj hozzá egy keveset -, és pirítsd üvegesre.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Ha elérte a kívánt állapotot, add hozzá a gombát is, sózd és borsozd, és hagyd pár percig így rotyogni, körülbelül egy deci víz társaságában. Ha elfőtt a víz, és a gomba is eléggé megpuhult, keverd hozzá a paprikát, vigyázva, hogy ne égjen le, majd törd hozzá a fokhagymát, és öntsd fel az egészet a tejszínnel. Keverd meg párszor, várd meg, amíg rottyan egyet, aztán zárd el a gázt, és már kész is van a finom ragu.
Receptek gombakedvelőknek
Ha további gombás ételekhez is kedvet kaptál, nézd végig a képeket és válogass a receptek közül!