Így készül a cigánypecsenye
Elronthatatlan változat
A fokhagymás-paprikás, szalonnával sült húsnak jó nagy a hazai rajongótábora, nem véletlenül.

Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat a diabétesz - Így tehetsz a kialakulása ellen (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Nem kell többé macerálni a mentes étrendekkel - Bármilyen diétát követsz, innen tudsz rendelni (x)

beauty and style

A női intimtájék ápolása új szintre lép: egyelőre nevetségesnek tűnik a vaginafiatalító szérum »

Idd ezt minden reggel, és garantáltan beindul a fogyás! »

Isteni tea az édes álomért: idd ezt lefekvés előtt, és hamarabb elalszol »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cigánypecsenye nem bonyolult étel, kevés hozzávalóból készül, és hamar kész lehetsz vele, igazi jolly joker, ha valami finomat és laktatót igényel a család.

Az igazán szaftos fogáshoz mindenképp tarját kell használnod, a karaj jóval szárazabb lesz, de azzal készítve sem lesz ehetetlen.

Cigánypecsenye

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéstarja
  • 15 dkg zsírosabb szalonna
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanálnyi mustár
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Végy elő egy kisebb tálat, tégy bele körülbelül két evőkanálnyi olajat, törd bele a fokhagymát, keverd hozzá a mustárt és a pirospaprikát is, adj hozzá egy kis borsot és sót. A húsokat kicsit ütögesd meg a kedvenc klopfolóddal, de ne verd szét őket, majd kenegesd meg mindkét oldalukat az olajos páccal, aztán tedd félre így fél órára. A szalonnát szeleteld ujjnyi vastag darabokra, vágd be körülbelül a közepéig, centinként, hogy majd kialakulhasson a kakastaréj forma.

Egy serpenyőt tégy a tűzhelyre, és pirítsd zsírjára benne a szalonnákat. A zsírt ne öntsd le, hirtelen pirítsd meg benne a húsokat pár perc alatt, majd vedd egy kicsit lejjebb a tüzet, és tégy a hús alá egy pici vizet, ebben szépen megfő majd. Ha a víz elpárolgott, és kész a husi, szedd egy tálba, és tedd rá a kész szalonnákat is.

Egyszerű fogások

Ha nincs kedved órákig pepecselni a konyhában, de ennél valami finomat, ami nem ipari hulladék, mutatunk néhány rettentő egyszerű, de nagyszerű receptet.

Blog.hu ajánló