Egyben sült karaj
Fűszeres és omlós
Az ízletes fűszerkéregbe zárt szaftos húsnak kevesen tudnak ellenállni, te se próbálkozz, inkább készítsd el, mindenki örömére.

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

69 éves és elbűvölően stílusos: Jessica Lange tudja, hogy kell viselni a feketét »

Csökkenti az arcbőr zsírosodását, és kitisztítja a pórusokat: házi maszk narancslével »

Széles körű csodafegyver a szépségért: 6 bőrápoló termék, varázsmogyoróval »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A karaj jellemzően nem a szaftosságáról híres hús, azonban ha jól készíted, igazi omlós és egyáltalán nem száraz lakoma lesz a jutalmad.

Megtöltheted kolbásszal is, és a sütési idő felében mellé rakott, tisztított, de hámozatlan krumpli az egyik legjobb köret hozzá.

Egyben sült karaj

Hozzávalók:

  • 70 dkg karaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanálnyi kakukkfű
  • frissen őrölt bors
  • 2 mokkáskanálnyi őrölt kömény
  • olaj

Elkészítés ideje:

Két óra plusz a pácolás.

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, a tetejét vagdosd be egy éles késsel, egy vékony pengéjű késsel pedig szurkáld át pár ponton, így jobban átjárja majd a pác. Egy alkalmas edénybe - amit majd le tudsz fedni - önts körülbelül egy deci olajat, törd bele a fokhagymát, vágj bele friss petrezselymet, szórd bele a kakukkfüvet és a köményt, őrölj bele borsot és adj hozzá ízlésednek megfelelő mennyiségű sót.

Ezzel a keverékkel dörzsöld be jó alaposan a húst, hogy minden részére jusson, ezután fedd le és hagyd pácolódni pár órán át, a legjobb, ha egy éjjelt állhat. Ha letelt a pácolásra szánt idő, forró serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg minden oldalát. A sütőt melegítsd elő kétszáz fokra, a húst tedd egy tűzálló edénybe, öntsd rá a szaftját és a pácból megmaradt olajat, fedd le, és told be a sütőbe. Nagyjából 45-50 perc után vedd lejjebb a sütési hőfokot 180 fok környékére, majd újabb 40 perc után kiveheted a kész, omlós sültet.

Zamatos sültek

A fűszeres sültek nemcsak nyáron, grillezés idején esnek jól, hanem a téli zimankóban is, csak kapcsold be a sütőt, készítsd el a pácot, és már sülhet is a lakoma.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük