A hagyományos zúzapörkölt receptje
Sok-sok szafttal
A zúzáért nem mindenki rajong, pedig ízletes pörkölt készíthető belőle, próbáld ki, ízleni fog!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A belsőségekből készült ételek megosztják az embereket, van, aki képtelen belőlük enni, míg mások imádják őket, ha te az utóbbi csoportba tartozol, készíts zúzapörköltet!

Ha szereted a pikáns ízeket, akkor egy kis csípőspaprikával bolondítsd meg a kész fogást!

Zúzapörkölt

Hozzávalók:

  • 70 dkg tisztított csirkezúza
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 tv paprika
  • 1 nagyobb fej paradicsom
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

Ha már készítettél valaha pörköltet, akkor nem lesz ismeretlen a feladat. A hagymát kockázd fel, a megtisztított zúzákat mosd át alaposan, majd tedd őket félre. Egy alkalmas edényben - mélyebb serpenyőben például - forrósíts olajat, majd dinszteld meg benne a hagymát.

Ha már szép üveges, add hozzá a húst, a kömény társaságában, keverj rajta párat, majd add hozzá a pirospaprikát is, gyorsan keverd el, aztán öntsd fel körülbelül 1 dl vízzel. Sózd meg, darabold bele a paprikát és a paradicsomot is, majd fedd le, vedd kis lángra a tűzhelyet és főzd puhára a húst. Amikor már fogyasztható állagú, törd hozzá a fokhagymát és őrölj hozzá egy kis borsot, hagyd még fortyogni pár percig, aztán leveheted a tűzről.

Hazai finomságok

A pörköltnél magyarosabb fogás kevés van, de van még ezen kívül is jó pár, népünkre jellemző finomság, képgalériánkban megtalálod őket


OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük