A hagyományos zúzapörkölt receptje
Sok-sok szafttal
A zúzáért nem mindenki rajong, pedig ízletes pörkölt készíthető belőle, próbáld ki, ízleni fog!

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A belsőségekből készült ételek megosztják az embereket, van, aki képtelen belőlük enni, míg mások imádják őket, ha te az utóbbi csoportba tartozol, készíts zúzapörköltet!

Ha szereted a pikáns ízeket, akkor egy kis csípőspaprikával bolondítsd meg a kész fogást!

Zúzapörkölt

Hozzávalók:

  • 70 dkg tisztított csirkezúza
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 tv paprika
  • 1 nagyobb fej paradicsom
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

Ha már készítettél valaha pörköltet, akkor nem lesz ismeretlen a feladat. A hagymát kockázd fel, a megtisztított zúzákat mosd át alaposan, majd tedd őket félre. Egy alkalmas edényben - mélyebb serpenyőben például - forrósíts olajat, majd dinszteld meg benne a hagymát.

Ha már szép üveges, add hozzá a húst, a kömény társaságában, keverj rajta párat, majd add hozzá a pirospaprikát is, gyorsan keverd el, aztán öntsd fel körülbelül 1 dl vízzel. Sózd meg, darabold bele a paprikát és a paradicsomot is, majd fedd le, vedd kis lángra a tűzhelyet és főzd puhára a húst. Amikor már fogyasztható állagú, törd hozzá a fokhagymát és őrölj hozzá egy kis borsot, hagyd még fortyogni pár percig, aztán leveheted a tűzről.

Hazai finomságok

A pörköltnél magyarosabb fogás kevés van, de van még ezen kívül is jó pár, népünkre jellemző finomság, képgalériánkban megtalálod őket


OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló