Rántott csirkecomb a hétvégére

A legfinomabb klasszikus

A klasszikus dobverő, ami ropogós bundában az igazi, mindenki nagy kedvence.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha rántott csirkecomb, akkor gyakorlatilag mindenkinek a "fogós" alsócomb ugrik be, pedig a comb másik fele, a felső része is legalább olyan finom.

Uborkasalátával és krumplipürével a legjobb, a bundájába pedig, ha éppen nagyon ráérsz, tehetsz sajtot is, ehhez egy hústű is kelleni fog, de megéri a vesződést.

Rántott csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 rántani való csirkecomb
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

30 perc + az áztatás.

Elkészítés menete:

A combokat tisztítsd meg alaposan, majd sózd be őket a bőrük alatt is. Tedd őket egy mélyebb tálba, majd öntsd le annyi tejjel, amennyi ellepi, a tejet hígíthatod egy kis vízzel is. Reszeld hozzájuk a fokhagymát, majd tedd félre legalább egy órára ázni őket, a legjobb, ha egy egész éjjelt állnak így. Miután letelt az áztatásra szánt idő, szárítsd meg a combokat egy papírtörlő segítségével, majd három különböző tálba tedd a lisztet, üsd a két tojást, szórd a zsemlemorzsát.

A tojásokhoz keverj körülbelül fél deci tejet is. Egy alkalmas serpenyőbe önts annyi olajat, amennyi félig ellepi majd a combokat, és tedd a tűzhelyre, majd gyújts alá. Kezdd el panírozni a combokat, először forgasd meg jó alaposan lisztben, aztán tojásban, végül a morzsában őket, akkor jó, ha mindenütt beteríti a panír. Ezután mártsd a forró olajba, és közepes lángon süsd készre.

Így lesz tökéletes a rántott hús

Csupán néhány egyszerű tanácsot kell betartanod, és biztosan tökéletes lesz a rántott hús.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük