8 őszi recept sütőtökből: nem csak tepsiben sütve mennyei
A sütőtök nagyon finom önmagában, sütibe vagy főételbe: mutatjuk a legjobb recepteket.
Ha a zöldségesek pultjain megjelenik a sütőtök, tudhatod, hogy visszavonhatatlanul beköszöntött az ősz. A népi megfigyelés szerint a tök akkor jó, ha már megcsípte a dér, tehát nem annyira kora ősszel, inkább október-novembertől. Onnantól viszont nincs megállás, egészen tavaszig érdemes sütni-főzni vele.
A sütőtök legkönnyebb és egyben legnépszerűbb felhasználási módja, ha egyszerűen szeletekre vágod, és kisütöd tepsiben. Már ezt az egyszerű receptet is variálhatod ezerféle módon, játszhatsz a fűszerezésével, csorgathatsz rá mézet, vagy megszórhatod chilivel. Az így készült sült tök uzsonnára, nasinak vagy leves után második fogásként is megállja a helyét.
Sütőtökös receptek
Ebben a válogatásban csupa sütőtökkel készült ételt találsz. Lesz benne főfogás, édesség, és természetesen a legfinomabb és legegyszerűbb tepsiben sült tök receptje sem maradhatott ki.
Tudod, mi az az eritrit? 8 kérdéses kvíz az egészséges táplálkozásról
Most tesztelheted a tudásod!
ElolvasomTényleg a mesterséges intelligencia irányit mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Képek: Getty Images
- sütőtök
- sütőtökleves
- sült sütőtök
- sütőtökös palacsinta
- sütőtökös rétes
- sütőtökös tészta
- sütőtökös tócsni
- Recept
OLVASD EL EZT IS!
- palacsinta
- francia palacsinta
A hagyományos, a sütőtökös és a töltött: 9 kipróbált palacsintarecept igazi rajongóknak
- egytálétel
- rakott káposzta