Sűrű sütőtökkrémleves zöldfűszerekkel: ne hagyd ki belőle a gyömbért

A lágy, kellemesen fűszeres sütőtökkrémlevesnél finomabbat nem is kívánhatnál hűvösebb őszi napokon. Ebédre, vacsorára is kitűnő választás.

Zöldfűszeres, gyömbéres sütőtökkrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sütőtök kiváló önmagában, édesen, fűszeresen, sütibe, de isteni krémlevest is készíthetsz belőle. A magot tedd félre, hisz érdemes megpirítani, és a levessel együtt tálalni. A zöldfűszerek is illenek hozzá, a rozmaring, a bazsalikom és a kakukkfű különösképpen jó választás. 

Zöldfűszeres, gyömbéres sütőtökkrémleves

Hozzávalók

  • 1 db sütőtök
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál gyömbér
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 db leveskocka
  • bors
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt pucold meg, vágd kisebb kockákra, a magokat távolítsd el. A vöröshagymát aprítsd fel, és a vajon dinszteld meg. Rakd hozzá a tököt, öntsd fel nyolc deci vízzel, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, ízlés szerinti zöldfűszerekkel, morzsold hozzá a leveskockát, majd párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Pépesítsd botmixerrel, majd öntsd hozzá a tejszínt. Tálaláskor a levesre szórhatsz pirított tökmagot vagy akár kenyérkockát is.
Próbáld ki a burgonyagratin sütőtökös változatát! Tejszínes szószban sütve, fűszeresen isteni!  

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük