Sűrű sütőtökkrémleves zöldfűszerekkel: ne hagyd ki belőle a gyömbért
A lágy, kellemesen fűszeres sütőtökkrémlevesnél finomabbat nem is kívánhatnál hűvösebb őszi napokon. Ebédre, vacsorára is kitűnő választás.
A sütőtök kiváló önmagában, édesen, fűszeresen, sütibe, de isteni krémlevest is készíthetsz belőle. A magot tedd félre, hisz érdemes megpirítani, és a levessel együtt tálalni. A zöldfűszerek is illenek hozzá, a rozmaring, a bazsalikom és a kakukkfű különösképpen jó választás.
Zöldfűszeres, gyömbéres sütőtökkrémleves
Hozzávalók
- 1 db sütőtök
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál gyömbér
- 1 db vöröshagyma
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- 1 db leveskocka
- só
- bors
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A sütőtököt pucold meg, vágd kisebb kockákra, a magokat távolítsd el. A vöröshagymát aprítsd fel, és a vajon dinszteld meg. Rakd hozzá a tököt, öntsd fel nyolc deci vízzel, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, ízlés szerinti zöldfűszerekkel, morzsold hozzá a leveskockát, majd párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Pépesítsd botmixerrel, majd öntsd hozzá a tejszínt. Tálaláskor a levesre szórhatsz pirított tökmagot vagy akár kenyérkockát is.
Próbáld ki a burgonyagratin sütőtökös változatát! Tejszínes szószban sütve, fűszeresen isteni!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció