8 kalóriaszegény recept napérlelte paradicsomból: a lédús daraboknak nincs párjuk
Nyáron hamisítatlan, lédús paradicsomot vásárolhatsz: mutatjuk a belőle készíthető legfinomabb recepteket.

Bár a konzervnek és az üvegházi termesztésnek köszönhetően egész évben készíthetsz paradicsomos ételeket, a nyári, napérlelte daraboknak semmi nem érhet a nyomukba. Ilyenkor a legfinomabbak egy szelet kenyér mellé, de a lecsó is hagyományosan nyári fogás, mivel a legfinomabb zamatú zöldségek ebben az időszakban kaphatók.
Tudtad egyébként, hogy a paradicsom, mivel lédús, magvak vannak benne, és a növény virágából fejlődik ki, rendszertanilag inkább gyümölcs, mint zöldség? Annak, hogy zöldségként kezeljük, az az oka, hogy nem desszertnek, hanem főfogásként vagy saláta formájában szokás fogyasztani.
Nyári, paradicsomos receptek
Ebben a válogatásban a legfinomabb paradicsomos recepteket gyűjtöttük össze. Legyen szó levesről, főételről vagy salátáról, mindegyikre igaz, hogy ilyenkor nyáron tökéletesek akkor is, ha egy részük konzervből is elkészíthető. Használd ki a meleg hónapokat, és főzd meg mindegyiket!
8 nyári gyümölcsös piskóta: vizes, olajos vagy gluténmentes változatot is mutatunk
Sokféleképpen készíthetsz piskótát, nyáron pedig érdemes friss gyümölcsökkel együtt sütni őket.
ElolvasomKépek: Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- gyümölcsleves
- saláta