Szaftos töltött paradicsom a sütőből: pikáns, fűszeres rizs kerül a zöldségbe

Csodás, húsmentes ebéd lehet a rizzsel töltött paradicsom, főleg, ha lédús, napérlelte zöldséget használsz hozzá.

Rizzsel töltött paradicsom
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Végre itt a lédús paradicsom, amit most fűszeres rizzsel tölts meg! Az ízesítéshez friss zöldfűszereket használj: különösen jól megy hozzá a menta. Ha vendégeket vársz, tökéletes előétel lehet belőle, de akár egy gyors vacsora gyanánt is megállja a helyét.

Rizzsel töltött paradicsom

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg rizs
  • 10 mentalevél
  • 8 paradicsom
  • 4 dl víz
  • 1 hagyma
  • 1 dl paradicsomlé
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomok kalapját vágd le, a belsejüket vájd ki, és tedd egy tálba. Villával vagy botmixerrel pépesítsd.

 

Az apróra vágott hagymát kevés olajon futtasd meg, majd add hozzá a rizst. Kevergetve pirítsd meg egy kicsit, ezután keverd hozzá a paradicsom pépesített belsejét, a paradicsomlevet, két deci vizet, a sót, a borsot és a felaprított mentaleveleket. Miután felforrt, vedd a lángot kicsire, és letakarva hagyd, hogy a rizs a saját gőzében megpuhuljon.

 

A kész rizst kanalazd a kikapart paradicsomokba. Sorakoztasd fel őket egy tepsiben, tedd mindegyikre vissza a kalapját, önts alá két deci vizet, és told 180 fokos sütőbe egy órára.

Fűszeres darált hússal töltött sült paradicsom: laktató főétel látványosan

Imádjuk a bolognait, imádjuk a töltött paprikát, úgyhogy csak jó jöhet ki abból, ha ötvözzük a kettőt. Ízes, szaftos, látványos, tökéletes vendégváró főétel a töltött paradicsom.

Elolvasom
Ezt is szeretjük