Szaftos töltött paradicsom a sütőből: pikáns, fűszeres rizs kerül a zöldségbe
Csodás, húsmentes ebéd lehet a rizzsel töltött paradicsom, főleg, ha lédús, napérlelte zöldséget használsz hozzá.
Végre itt a lédús paradicsom, amit most fűszeres rizzsel tölts meg! Az ízesítéshez friss zöldfűszereket használj: különösen jól megy hozzá a menta. Ha vendégeket vársz, tökéletes előétel lehet belőle, de akár egy gyors vacsora gyanánt is megállja a helyét.
Rizzsel töltött paradicsom
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg rizs
- 10 mentalevél
- 8 paradicsom
- 4 dl víz
- 1 hagyma
- 1 dl paradicsomlé
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomok kalapját vágd le, a belsejüket vájd ki, és tedd egy tálba. Villával vagy botmixerrel pépesítsd.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon futtasd meg, majd add hozzá a rizst. Kevergetve pirítsd meg egy kicsit, ezután keverd hozzá a paradicsom pépesített belsejét, a paradicsomlevet, két deci vizet, a sót, a borsot és a felaprított mentaleveleket. Miután felforrt, vedd a lángot kicsire, és letakarva hagyd, hogy a rizs a saját gőzében megpuhuljon.
A kész rizst kanalazd a kikapart paradicsomokba. Sorakoztasd fel őket egy tepsiben, tedd mindegyikre vissza a kalapját, önts alá két deci vizet, és told 180 fokos sütőbe egy órára.
Nem csak zöldségeket tölthetsz meg: akár a hagyma közepébe is kanalazhatsz darált húsos ragut.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept