20 perces friss paradicsomleves
Csak semmi konzerv!
A paradicsomleves igazi klasszikus, amit nem tudsz elrontani, csak isteni finomra készíteni.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Friss alapanyagból főzve is gyorsan elkészül, és az íze semmihez sem fogható, ha figyelmesen vásárolsz, akkor bármikor találhatsz igazi, jó ízű paradicsomot, bazsalikomból pedig a legjobb, ha termesztesz az otthonodban, hogy mindig legyen friss belőle.

Reszelt parmezánnal isteni finom lesz, tálaláskor add hozzá!

Bazsalikomos paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg paradicsom hámozva
  • 3 dl zöldségalaplé - kockából is jó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • néhány dkg zeller - ízlés szerint
  • 4 levél friss bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat kockázd fel - előtte forró vizes öblítéssel meg is hámozhatod, vagy a főzés legvégén át kell passzíroznod őket, hogy a leves teljesen homogén legyen -, majd tedd egy kicsit félre. A hagymát kockázd fel, vékony olajon dinszteld üvegesre, add hozzá a zellert, egészen apróra vágva. Amikor ezzel megvagy, add hozzájuk a feldarabolt paradicsomot is, sózd meg ízlésed szerint, majd fedd le, és főzd tíz percig.

Amikor ez letelt, egy botmixerrel pépesítsd az egészet, reszeld bele a fokhagymát, add hozzájuk a zöldséglevet, és forrald fel még egyszer az egészet.

Amikor ezzel kész vagy, vágd egészen apróra a bazsalikomot, és keverd bele. A friss bazsalikom illata és íze így lesz benne a legjobb.

Tavaszi levesek a jó időre

Könnyed finomságok, amiket egyszerűen összedobhatsz, végre friss alapanyagokból.

Ezt is szeretjük