20 perces friss paradicsomleves
A paradicsomleves igazi klasszikus, amit nem tudsz elrontani, csak isteni finomra készíteni.
Friss alapanyagból főzve is gyorsan elkészül, és az íze semmihez sem fogható, ha figyelmesen vásárolsz, akkor bármikor találhatsz igazi, jó ízű paradicsomot, bazsalikomból pedig a legjobb, ha termesztesz az otthonodban, hogy mindig legyen friss belőle.
Reszelt parmezánnal isteni finom lesz, tálaláskor add hozzá!
Bazsalikomos paradicsomleves
Hozzávalók:
- 70 dkg paradicsom hámozva
- 3 dl zöldségalaplé - kockából is jó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány dkg zeller - ízlés szerint
- 4 levél friss bazsalikom
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A paradicsomokat kockázd fel - előtte forró vizes öblítéssel meg is hámozhatod, vagy a főzés legvégén át kell passzíroznod őket, hogy a leves teljesen homogén legyen -, majd tedd egy kicsit félre. A hagymát kockázd fel, vékony olajon dinszteld üvegesre, add hozzá a zellert, egészen apróra vágva. Amikor ezzel megvagy, add hozzájuk a feldarabolt paradicsomot is, sózd meg ízlésed szerint, majd fedd le, és főzd tíz percig.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Amikor ez letelt, egy botmixerrel pépesítsd az egészet, reszeld bele a fokhagymát, add hozzájuk a zöldséglevet, és forrald fel még egyszer az egészet.
Amikor ezzel kész vagy, vágd egészen apróra a bazsalikomot, és keverd bele. A friss bazsalikom illata és íze így lesz benne a legjobb.
Tavaszi levesek a jó időre
Könnyed finomságok, amiket egyszerűen összedobhatsz, végre friss alapanyagokból.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- krumpli
Így készül a házi krumplinudli
- sajt
- spenót
Spenótos lasagne egyszerűen és gyorsan
- zöldborsó
- petrezselyem