Spenótos lasagne egyszerűen és gyorsan
Isteni finom recept
A tésztarétegek közé rejtett besameles spenót isteni lakoma, amit egyszerűen összedobhatsz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lasagne az olasz konyha megkerülhetetlen fogása, a mindenhol ismert al forno változat mellett a spenótos a legnépszerűbb.

A rétegeket kedvedre variálhatod, vannak, akik a rétegenként egy íz iskola hívei, míg mások minden rétegbe mindent tesznek, találd meg a te ízlésedhez leginkább közel álló megoldást!

Spenótos lasagne

Hozzávalók:

  • 8 lasagnelap
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 40 dkg spenótlevél
  • 1 fürt koktélparadicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 adag besamel mártás
  • só, frissen őrölt bors
  • pár levél friss bazsalikom
  • 1-2 evőkanálnyi vaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Első lépésként készítsd el a mártást, a receptben leírtaknak megfelelően. Ha kész van, jöhetnek a többiek. Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd tedd rá a spenótot, és párold egészen puhára.

Sózd, tekerj rá némi borsot, reszeld rá a fokhagymát is, majd amikor már teljesen összeesett, és a levét is elfőtte, vedd le a tűzről. Egy tűzálló tálat vajazz ki, egy réteg lapot helyezz el az alján, majd rétegelj rá besamelt. A következő lapokat tedd erre, adagold rá a spenótot, majd újabb réteg tésztát tegyél rá.

Erre karikázd a paradicsomokat és a sajtot. Fedd le a tálat, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd az egészet 20-25 percig, majd fedetlenül további tíz percig. 

Mennyei falatok, mennyei sajtokkal

Ami sajttal készül, rossz nem lehet!

Ezt is szeretjük