Ínyenc francia lecsó sok szafttal: másnap még finomabb lesz
A franciák lecsója, a ratatouille a miénknél is gazdagabb ízvilágú. A paradicsomszósz és a friss fűszerek még izgalmasabbá teszik.

- Reese Witherspoon 23 éves lánya kiköpött édesanyja: Ava Phillippe stílusa sikkes és nőies »
- 49 évesek és vonzóbbak, mint valaha: a ’90-es évek két szupermodellje irtó szexi a közös fotókon (18+) »
- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A nyári zöldségek legjava kerül a híres francia lecsóba, amiben elsősorban a padlizsán és a cukkini dominál. Abban is különbözik a miénktől, hogy a paradicsom egy része szósz formájában kerül bele, és sokkal több friss fűszerrel teszik ízletesebbé.
Ratatouille
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 2 db padlizsán
- 5 db paradicsom
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- rozmaring
A paradicsomos szószhoz
- 50 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- petrezselyem
- olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Dobd rá a zúzott fokhagymát, a paprikát, és süsd öt-tíz percig. Mehet hozzá a hámozott paradicsom, majd fűszerezd sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel. Főzd 10-15 percig, amíg szószállagú nem lesz.
Közben a többi zöldséget alaposan mosd meg, és vágd fel körülbelül fél centis karikákra. Egy tűzálló tálat kenj ki olívaolajjal, kanalazz bele a paradicsomos szószból, és váltakozva rendezd el benne a zöldségeket. Kanalazd rá a maradék szószt, locsold meg kevés olívaolajjal, tegyél rá rozmaringot, és told forró sütőbe. Süsd össze 180 fokon 50-60 perc alatt.
Az olaszok padlizsánraguja is hasonló zöldségekkel készül, egyszerre édes és savanyú, és jó szaftos.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept