Ínyenc francia lecsó sok szafttal: másnap még finomabb lesz

A franciák lecsója, a ratatouille a miénknél is gazdagabb ízvilágú. A paradicsomszósz és a friss fűszerek még izgalmasabbá teszik.

ratatouille
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári zöldségek legjava kerül a híres francia lecsóba, amiben elsősorban a padlizsán és a cukkini dominál. Abban is különbözik a miénktől, hogy a paradicsom egy része szósz formájában kerül bele, és sokkal több friss fűszerrel teszik ízletesebbé. 

Ratatouille

Hozzávalók

  • 2 db cukkini
  • 2 db padlizsán
  • 5 db paradicsom
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • rozmaring

A paradicsomos szószhoz

  • 50 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Dobd rá a zúzott fokhagymát, a paprikát, és süsd öt-tíz percig. Mehet hozzá a hámozott paradicsom, majd fűszerezd sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel. Főzd 10-15 percig, amíg szószállagú nem lesz.  
 

Közben a többi zöldséget alaposan mosd meg, és vágd fel körülbelül fél centis karikákra. Egy tűzálló tálat kenj ki olívaolajjal, kanalazz bele a paradicsomos szószból, és váltakozva rendezd el benne a zöldségeket. Kanalazd rá a maradék szószt, locsold meg kevés olívaolajjal, tegyél rá rozmaringot, és told forró sütőbe. Süsd össze 180 fokon 50-60 perc alatt. 
Az olaszok padlizsánraguja is hasonló zöldségekkel készül, egyszerre édes és savanyú, és jó szaftos. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük