Ínyenc francia lecsó sok szafttal: másnap még finomabb lesz
A franciák lecsója, a ratatouille a miénknél is gazdagabb ízvilágú. A paradicsomszósz és a friss fűszerek még izgalmasabbá teszik.

ratatouille
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Romantikus és egyedi esküvői boltívek: el se akartok majd alóla mozdulni »

Hajápolók pára ellen: búcsút mondhatsz az oroszlánsörénynek »

Keringést serkentő japán asahi masszázs: megfiatalítja és ragyogóvá teszi a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyári zöldségek legjava kerül a híres francia lecsóba, amiben elsősorban a padlizsán és a cukkini dominál. Abban is különbözik a miénktől, hogy a paradicsom egy része szósz formájában kerül bele, és sokkal több friss fűszerrel teszik ízletesebbé. 

Ratatouille

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 2 db padlizsán
  • 5 db paradicsom
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • rozmaring

A paradicsomos szószhoz

  • 50 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Dobd rá a zúzott fokhagymát, a paprikát, és süsd öt-tíz percig. Mehet hozzá a hámozott paradicsom, majd fűszerezd sóval, borssal, petrezselyemmel, kakukkfűvel. Főzd 10-15 percig, amíg szószállagú nem lesz.  
 

Közben a többi zöldséget alaposan mosd meg, és vágd fel körülbelül fél centis karikákra. Egy tűzálló tálat kenj ki olívaolajjal, kanalazz bele a paradicsomos szószból, és váltakozva rendezd el benne a zöldségeket. Kanalazd rá a maradék szószt, locsold meg kevés olívaolajjal, tegyél rá rozmaringot, és told forró sütőbe. Süsd össze 180 fokon 50-60 perc alatt. 
Az olaszok padlizsánraguja is hasonló zöldségekkel készül, egyszerre édes és savanyú, és jó szaftos. 

Ezt is szeretjük