Vajas csirkecomb sütőben: egy gyors vacsorára nem is kell finomabb

A vajas csirkecomb mennyei, fűszeres szószban puhul.

Vajas sült csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ilyen egy tökéletes vacsora: a vajas sült csirkecomb fűszeres, selymes szószban puhul, és alig van vele munka. A combokat reggel vagy előző este be is pácolhatod, így még teltebbek lesznek az ízei, de akkor sem történik semmi, ha ez a lépés elmarad, mert a szósz a sütőben is éppen eléggé átjárja.

Vajas sült scirkecomb

Hozzávalók 3 személyre

  • 6 csirke felsőcomb

A páchoz:

  • 12.5 dkg natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál currypor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • bors
  • késhegynyi chili

A szószhoz:

  • 25 dkg passzírozott paradicsom
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín vagy kókuszkrém
  • 1 teáskanál cukor
  • petrezselyem vagy koriander a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét szórd meg sóval és borssal. A pác többi hozzávalóját egy tálban keverd el, és forgasd meg benne a combokat. Ügyelj, hogy mindenhol jól befedje. Hagyhatod így pácolódni néhány órát vagy egy éjszakát, de akár azonnal is felsorakoztathatod őket a tepsiben

A szószhoz való vajat olvaszd fel, majd keverd el a paradicsomszósszal, a tejszínnel, a cukorral és egy kevés sóval. Öntsd a tepsiben várakozó csirkecombok mellé. Ha maradt még a pácból, azt kanalazd a hús tetejére. Takard le alufóliával, és süsd 180 fokon egy órát. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg egy kicsit a húst. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel vagy korianderrel.

Szaftos zöldborsós csirkeragu: isteni ebéd kevés munkával

Ez a fogás igazi hétköznapi megmentő: néhány alapanyag, egyetlen lábas, és már kész is a tartalmas, mégsem nehéz ebéd vagy vacsora.

Elolvasom

Kép: ALLEKO / Getty Images

Ezt is szeretjük