Vajas csirkecomb sütőben: egy gyors vacsorára nem is kell finomabb
A vajas csirkecomb mennyei, fűszeres szószban puhul.

Ilyen egy tökéletes vacsora: a vajas sült csirkecomb fűszeres, selymes szószban puhul, és alig van vele munka. A combokat reggel vagy előző este be is pácolhatod, így még teltebbek lesznek az ízei, de akkor sem történik semmi, ha ez a lépés elmarad, mert a szósz a sütőben is éppen eléggé átjárja.
Vajas sült scirkecomb
Hozzávalók 3 személyre
- 6 csirke felsőcomb
A páchoz:
- 12.5 dkg natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál currypor
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- só
- bors
- késhegynyi chili
A szószhoz:
- 25 dkg passzírozott paradicsom
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín vagy kókuszkrém
- 1 teáskanál cukor
- só
- petrezselyem vagy koriander a tálaláshoz
Elkészítés:
A csirkét szórd meg sóval és borssal. A pác többi hozzávalóját egy tálban keverd el, és forgasd meg benne a combokat. Ügyelj, hogy mindenhol jól befedje. Hagyhatod így pácolódni néhány órát vagy egy éjszakát, de akár azonnal is felsorakoztathatod őket a tepsiben
A szószhoz való vajat olvaszd fel, majd keverd el a paradicsomszósszal, a tejszínnel, a cukorral és egy kevés sóval. Öntsd a tepsiben várakozó csirkecombok mellé. Ha maradt még a pácból, azt kanalazd a hús tetejére. Takard le alufóliával, és süsd 180 fokon egy órát. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg egy kicsit a húst. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel vagy korianderrel.
Szaftos zöldborsós csirkeragu: isteni ebéd kevés munkával
Ez a fogás igazi hétköznapi megmentő: néhány alapanyag, egyetlen lábas, és már kész is a tartalmas, mégsem nehéz ebéd vagy vacsora.
ElolvasomKép: ALLEKO / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- rozmaring
- csirkecomb