8 recept, ami másnap még finomabb: pörköltek, rakottasok, édességek is vannak köztük

Léteznek olyan ételek, amelyek másnap még finomabbak, mint frissen. Ezek közül mutatunk most be néhányat.

Másnap még finomabb ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

„Felmelegítve csak a töltött káposzta jó” – tartja a mondás, amiből nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy a népi bölcsesség szerint a kihűlt kapcsolatot nem érdemes újrakezdeni, hanem azt is, hogy vannak olyan ételek, amelyeknek kifejezetten jót tesz, ha elkészítés után néhány napig hagyjuk összeérni az ízeiket. Ezek jellemzően a télen készíthető fogások, amelyek a szabadban, hideg időben akkor is jól elálltak, amikor még nem volt minden háztartásban hűtőszekrény, de amióta ez a lehetőség is adott, akár sütés nélkül készülő, krémes édességeket is jól be lehet hűteni.

Karácsony táján, amikor az is szívesen áll neki komolyabb feladatoknak a konyhában, akinek erre hétköznap nem feltétlenül van ideje, különösen nagy segítség, ha nem kell minden fogást egy délelőtt alatt összedobni. Sokan emlékeznek még gyerekkorukból is arra, hogy már az ünnep előtti napokban megtelt a kamra süteménnyel, az erkélyen pedig sorakozni kezdtek a teli fazekak. De nem csak a karácsonyi időszakban érdemes megismerkedni a sokáig eltartható finomságokkal.

Másnap még finomabb ételek

Az alábbi válogatásban csupa olyan étel szerepel, amelyet néhány nappal korábban is elkészíthetsz. Így akár egy jóleső hétvégi főzés során gondoskodhatsz arról is, hogy még napok múlva is legyen meleg étel vagy finom desszert az asztalon.

Hogyan ejtjük helyesen a gnocchit és a ciabattát? 8 kérdéses kvíz, ami megtornáztatja az agyad

Egyre több, idegen eredetű étel neve kerül be a köztudatba, de tudod mindegyikről, hogyan kell őket kiejteni?

Elolvasom

Képek: Getty Images

Ezt is szeretjük